Ценни съвети от известни жени, които ще ви вдъхновят


Ценни съвети от известни жени, които ще ви вдъхновят
Снимка: Getty Images/Guliver

Колкото по-добре се грижите за здравето си, толкова повече са шансовете да живеете пълноценен и дълъг живот. Можете не само да прочетете тази статия, но и да се вслушате в нещата, които са написани. Съветите са от успешни жени и имат за цел да ви мотивират.

1. Не позволявайте на никого и нищо да ви спре по пътя към вашата цел

Катрин Швицер е първата жена, която официално участва в Бостънския маратон. По време на състезанието през 1967 г. се опитват насила да я отстранят от състезанието, тъй като жените нямат право да участват. Катрин обаче не се спира пред нищо. Снимките ѝ попадат в редакциите, а самият факт, че е участник, влиза в историята.

За да промени обществените нагласи, Швицер организира състезания за жени в 27 държави. В тях участват повече от милион жени. Това убеждава Международния олимпийски комитет да включи маратона за жени в Олимпиадата през 1984 г.

"Когато някой или нещо се опита да ви спре по пътя към целта, не позволявайте да се намеси. Напомняйте си, че можете да постигнете всичко, което искате."

2. Отделете време за себе си

Когато трябва да комбинирате работа, семейство, хобита и много други неща, е много трудно да намерите време за себе си. Но вие ще станете по-добри само когато започнете да поставяте благосъстоянието си на първо място. Това е доказано от Паял Кадакия, създател на фитнес класa ClassPass.

Постоянно сме под напрежение отвън, така че е толкова важно да намерим време за себе си. В противен случай можете да забравите за какво се борите и за какво се стремите.

Следващия път, когато мислите да отмените вечерната тренировка, за да завършите работните си задачи, спрете! Тези неща могат да изчакат. Вашето здраве и благополучие не.

"Намерете какво ви вдъхновява", съветва Кадакия. "Нито един ден не трябва да се губи."

3. Стремете се към повече, но не прекалявайте

Амелия Буун, световна шампионка в маратони с препятствия, наскоро беше контузена в подготовката за състезание. Мечтата ѝ да участва и да спечели трябваше да бъде отложена, но Амелия никога няма да се откаже. Този инцидент я е научил, че понякога е полезно да си взема почивка.

"Разбрах, че можете да страдате, ако постоянно работите до краен предел. В един момент ще се счупите. Трябва да се примирите с физическите и психологическите последици", смята Буун. "В спорта трябва постоянно да се усъвършенствате и да се стремите към повече, но понякога ви очаква неизбежно падане. Няма значение дали сте начинаещ или професионален спортист. "

ПОЛОЖИТЕЛНОТО МИСЛЕНЕ МОЖЕ НАПЪЛНО ДА ПРОМЕНИ ЖИВОТА ВИ

4. Правете това, което вие сами обичате, а не това, което налагат другите.

Дори всеки да ходи на йога или аеробика, не е нужно и вие да практикувате същите неща. Каквито и трудности или комплекси да опитате да преодолеете, бъдете себе си. Създайте свои собствени правила. Не мислете, че трябва да се адаптирате към нещо.

"Правете това, което обичате. Това се отнася не само за спорта, но и за живота като цяло. Винаги избирайте своя собствен път", Меган Маркъл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама