До момичето, което премина през ада


До момичето, което премина през ада
Снимка: iStock

Скъпа,

Тук съм, за да ти покажа колко красива и силна си!

Знам, че нямаш повече сили да се бориш, защото всичко, през което си преминала, те кара да се чувстваш изтощена.

Когато се погледнеш в огледалото, всичко, което виждаш, е уморен човек, който не знае как да продължи. Знаеш ли какво виждам аз? Виждам воин. Виждам човек, който е преминал през ада, но и човек, който е преживял ада. И е издържал. Ти си жива. Това е най-големият знак, че все още нищо не е приключило.

Животът хвърли всичко върху теб и го хвърли наведнъж. Сякаш те тестваше, за да видиш дали си достатъчно силна, за да издържиш на бурята. В един момент се измори и искаше да се откажеш, нали?

САМО НА КРАСИВИТЕ ДУШИ ИМ ПУКА ПРЕКАЛЕНО МНОГО

Не се виждаше и следа от светлина - само тъмни дни, които идваха един след друг, никога не даваха надежда, че в крайна болката ще отмине.

Но нито една буря не трае вечно. Независимо за каква буря става въпрос, тя не трае вечно. И това, което трябва да направиш, е да задържиш нещата, докато бурята свърши или още по-добре, научи се да танцуваш в бурята. Защото ако искаш да видиш дъгата, ще трябва да се научиш да обичаш дъжда.

Нищо в живота не е такова, каквото изглежда в началото. Знам, че се виждаш като човек, който не е достатъчно добър. Знам, че мислиш, че си родена на този свят да страдаш и нищо повече, но грешиш. Животът просто те кара да преминеш през ада, за да оцениш щастието и да станеш още по-силен човек.

Била си наранена твърде много пъти, вероятно в повечето от тях не си заслужавала това. Наранена си от хората, за които смяташе, че няма да направят нищо, за да те накарат да плачеш, но въпреки това го направиха.

Ти им се довери, а те те предадоха. Разбирам те напълно. Хората, които те нараняват, ти показаха на кого можеш да се довериш и на кого не, и зависи от теб какво ще правиш с този урок.

Трябва да осъзнаеш едно нещо:

Понякога това, което виждаме като проклятие, всъщност е благословение в маскировка. Така че всички хора, които са излезли от живота ти, са тези, които всъщност не са заслужили да останат там.

Знам, че си минала през ада, но никога не трябва да позволяваш на раните ти да те превърнат в човек, който не си. Никога не трябва да се отчайваш заради нещата, които са се случвали в миналото.

Да, животът ти е бил суров, но трябва да помниш какво ни учи старата златна поговорка за живота: Никога провал, винаги урок!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама