До момичето, което премина през ада


До момичето, което премина през ада
Снимка: iStock

Скъпа,

Тук съм, за да ти покажа колко красива и силна си!

Знам, че нямаш повече сили да се бориш, защото всичко, през което си преминала, те кара да се чувстваш изтощена.

Когато се погледнеш в огледалото, всичко, което виждаш, е уморен човек, който не знае как да продължи. Знаеш ли какво виждам аз? Виждам воин. Виждам човек, който е преминал през ада, но и човек, който е преживял ада. И е издържал. Ти си жива. Това е най-големият знак, че все още нищо не е приключило.

Животът хвърли всичко върху теб и го хвърли наведнъж. Сякаш те тестваше, за да видиш дали си достатъчно силна, за да издържиш на бурята. В един момент се измори и искаше да се откажеш, нали?

САМО НА КРАСИВИТЕ ДУШИ ИМ ПУКА ПРЕКАЛЕНО МНОГО

Не се виждаше и следа от светлина - само тъмни дни, които идваха един след друг, никога не даваха надежда, че в крайна болката ще отмине.

Но нито една буря не трае вечно. Независимо за каква буря става въпрос, тя не трае вечно. И това, което трябва да направиш, е да задържиш нещата, докато бурята свърши или още по-добре, научи се да танцуваш в бурята. Защото ако искаш да видиш дъгата, ще трябва да се научиш да обичаш дъжда.

Нищо в живота не е такова, каквото изглежда в началото. Знам, че се виждаш като човек, който не е достатъчно добър. Знам, че мислиш, че си родена на този свят да страдаш и нищо повече, но грешиш. Животът просто те кара да преминеш през ада, за да оцениш щастието и да станеш още по-силен човек.

Била си наранена твърде много пъти, вероятно в повечето от тях не си заслужавала това. Наранена си от хората, за които смяташе, че няма да направят нищо, за да те накарат да плачеш, но въпреки това го направиха.

Ти им се довери, а те те предадоха. Разбирам те напълно. Хората, които те нараняват, ти показаха на кого можеш да се довериш и на кого не, и зависи от теб какво ще правиш с този урок.

Трябва да осъзнаеш едно нещо:

Понякога това, което виждаме като проклятие, всъщност е благословение в маскировка. Така че всички хора, които са излезли от живота ти, са тези, които всъщност не са заслужили да останат там.

Знам, че си минала през ада, но никога не трябва да позволяваш на раните ти да те превърнат в човек, който не си. Никога не трябва да се отчайваш заради нещата, които са се случвали в миналото.

Да, животът ти е бил суров, но трябва да помниш какво ни учи старата златна поговорка за живота: Никога провал, винаги урок!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама
Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


 • Българските книги, които всяка жена...
  Българските книги, които всяка жена трябва да прочете

  Дори да не сте голям фен на прелистването на страници, факт е, че четенето на книги може да направи чудеса за нашите умствени способности, настроение и чувства. В случай, че се нуждаете от малко вдъхновение, ето няколко книги на български автори, които определено си заслужават! „Пътуване към себе...

 • Това ли ще е „Ергенът” във втори сезон?...
  Това ли ще е „Ергенът” във втори сезон? (СНИМКИ)

  Първият и доста успешен сезон на „Ергенът” свърши само преди няколко дни, а всички вече са вперили поглед към бъдещето и по-конкретно към втория сезон на риалити формата. И тъй като кастингите за самотни дами пък вече вървят с пълна сила, в социалните мрежи валят догадки кой ще е вторият красавец, който...

 • Хороскоп за тази седмица, 23-29 май...
  Хороскоп за тази седмица, 23-29 май

  Овен През тази седмица търпението и трудът, както и пълното спокойствие и контрол над емоциите ви, ще са най-важната ви задача. Най-добре се абстрахирайте от проблемите на другите, за да запазите нервната си система. В сряда ще имате много интересни идеи за решаването на семеен проблем. Не се колебайте...

 • Седмичен любовен хороскоп за 23-27...
  Седмичен любовен хороскоп за 23-27 май

    Овен Жаждата ви да предизвиквате себе си, да изпитвате нови емоции и да се впускати в приключения може да се окаже доста опасна, особено ако сте във връзка. Не е изключено да се заплетете в неочаквани любовни сюжети. Телец Неочаквано развитие в любовния живот на Телците ще настъпи в края на...

 • Виц за днес, 23 май...
  Виц за днес, 23 май

  Семейство Петрови си пият кафето. По едно време съпругата пита мъжа си: - Не забелязваш ли днес нещо особено у мен? Съпругът внимателно се вглежда и казва: - Имаш нова прическа? - Не! - Нова пола? - Не! - Да не би да имаш рожден ден? - Не! - Може би, днес е годишнината от нашата сватба? -...

 • Хороскоп за днес, 24 май...
  Хороскоп за днес, 24 май

  Овен Този вторник си сложете розовите очила. Щом сте живи и здрави, всичко е поправимо. А вие дори нямате сериозни проблеми. Телец Страхът не е добър съветник. Така се ограничавате да разберете какво точно може да се случи, а то вероятно не е толкова лошо, колкото го рисува въображението ви. Късметче...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама