Дори и в най-мрачните времена, не губете своята вяра и доброта


Дори и в най-мрачните времена, не губете своята вяра и доброта
Снимка: iStock/Guliver

Човекът има нужда от повече от просто надежда.

Много от нас не искат да признаят факта, че не можем винаги сами да се справим с проблемите си. В крайна сметка човек все пак приема помощ отвън. Той се бори с желанието да я поиска, но се съгласява с нея, когато някой предложи да помогне.

Никой на този свят не живее във вакуум. Бихте искали, но не сте в състояние сами да решите абсолютно всички проблеми.

Няма значение какви са вашите способности и сили, защото всички периодично се нуждаем от ръка, която да ни помогне и няма нищо срамно да признаем, че имаме някакви психологически бариери.

Когато животът ви забие шамар в лицето, спрете, поемете дъх и съберете сили. И тогава предприемете действия, защото винаги можете да направите нещо, колкото и лошо да ви изглеждат обстоятелствата. Просто запомнете това: не бива да изпадате в състояние на самосъжаление, освен ако не искате да станете затворник на „неблагоприятната съдба“.

Последните пет години се боря с депресията и самосъжалението само помагаше на болестта да ме изяде жив. И когато стана особено трудно, всичко, което трябваше да направя, беше да оставя настрана мизерията и да намеря някаква доброта в себе си.

ЕДИН ДЕН ЩЕ БЛАГОДАРИТЕ НА БОГ, ЧЕ НЕ ВИ Е ИЗПРАТИЛ ВСИЧКО, КОЕТО СТЕ ПОИСКАЛИ

Добротата е единственото истинско и ефективно решение.

Винаги можете да бъдете мили, отделете момент, за да се разсеете от ситуацията и да насочите вниманието си към нещо друго.

Хората, които имат домашни любимци, ще ме разберат добре. Като научих за смъртта на моя най-добър приятел, намерих утеха в котките си. Любовта към тях поражда още по-голяма любов. Със своята пухкавост и топлина животните правят всяка трагедия поносима, припомняйки си, че докато мозъкът ни върви с цикли на планина, животът продължава напред.

Да бъдеш любезен означава да вярваш, че упоритата работа помага да се повиши самочувствието на човек.

Вярата е като жив организъм, който подхранва способността ни да предефинираме психически своята позиция и да проектираме своето виждане за бъдещето. Но все пак трябва да се справите с настоящето, от което толкова много бихте искали да се отървете.

Добротата е универсално качество и е достъпна за всички. Много по-лесно е да бъдеш мил с другите, отколкото обратното. Най-лесният начин е да проявите доброта, като попитате друг човек какво можете да направите за него.

Но независимо дали става дума за прегръдка, весела дума или предложение за помощ, просто днес посейте своята доброта и вижте как тя цъфти.

Нито вярата, нито добротата са абстрактни понятия. Те определят кои сме като мислещи създания, от какво се състои вътрешният ни свят, как се държим и какво правим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама