Ето как да бъдете по-търпелива личност


Ето как да бъдете по-търпелива личност
Снимка: iStock/Guliver

Някои хора просто не обичат да чакат и бързо губят всякакво търпение. Това обаче може да ви изиграе лоша шега.

Ето защо ще ви представим няколко съвета, които ще ви помогнат да сте по-търпеливи.

1. Спрете да проверявате времето.

Винаги, когато закъснявате или някой по някаква причина се бави за среща, контролирайте се да проверявате часовника си всяка минута. Колкото повече го правите, толкова повече ставате нетърпеливи. Просто направете всичко възможно, за да стигнете до местоназначението си възможно най-скоро или направете нещо продуктивно с времето си, докато човекът, който чакате, е на път. По този начин се спасявате от  избухване и лошо настроение.

2. Научете се да управлявате добре времето си.

Неправилното управление на времето може да ви накара да се ядосате - което може силно да предизвика нетърпение. Например, може да сте толкова ядосани от интензивния трафик, защото вече закъснявате, но всъщност бихте могли да напуснете къщата си по-рано, за да избегнете тази ежедневна лудница. Или сте се вбесили, защото си спомнихте, че имате срочна статия, която трябва да излезе за следващия ден, но сте забравили да работите върху нея.

3. Научете се да забавяте скоростта.

Ако винаги бързате, вие сте склонни да очаквате, че всичко също ще бъде в режим на бърз ход и ставате нетърпеливи към хората, които не се движат според вашето темпо. За по-спокоен начин на живот, опитайте да ходите бавно, когато сте в мола или парка с любимите си хора - наслаждавайки се на свързващия момент и красотата на околността. Освен това, ако нямате среща за деня, защо да не отделите време, за да пиете кафето си спокойно, докато четете сутрешните вестници?

4. Поемете дълбоко въздух.

Винаги, когато се почувствате ядосани и неспокойни, опитайте се да поемете дълбоко въздух. Това ще ви помогне да се успокоите и да задържите самообладанието си повече. Можете също така да напуснете мястото, където сте за няколко минути, за да дишате чист въздух и да видите малко зеленина.

7 ВАЖНИ ИСТИНИ, КОИТО НАУЧАВАМЕ ОТ СВОЯ ОПИТ

5. Занимавайте се с нещо, докато чакате.

Друг начин за преодоляване на нетърпението е чрез отклоняване на вниманието ви към нещо друго, докато чакате някой / нещо. Например, ако чакате партньора си и знаете, че той винаги закъснява, тогава носете книга със себе си или гледайте филм на телефона си. Като се забавлявате, няма да забележите колко много закъснява той.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама