Ето как да направите чудесно първо впечатление на хората


Ето как да направите чудесно първо впечатление на хората
Снимка: iStock/Guliver

Да направите отлично първо впечатление всъщност е доста просто. Трябва да следвате формулата, разкрита през вековете: усмихвайте се, гледайте събеседника в очите, говорете с него спокойно и не го прекъсвайте. Но първото впечатление бързо губи своята свежест и актуалност, особено ако зад блестящата ви усмивка няма нищо смислено.

Да останете за другите приятен и чаровен човек и след първата среща е много по-трудно. За да създадете и поддържате добри взаимоотношения, влияейки положително на хората, трябва да направите някои доста прости неща, които обаче повечето пропускат.

Помислете какво можете да дадете, а не какво получавате

Когато правите добро на други хора, не очаквайте да получите нещо в замяна. Безкористният подарък е единственият начин да създадете силна и неразривна връзка с друг човек. Ако постоянно мислите какво можете да получите от този или онзи, ясно и директно ще му покажете, че единственият човек, който наистина е важен за вас, сте вие ​​самите.

Правете комплименти на другите хора, когато има причина

Всички харесват заслужените похвали. А това означава, че един от най-лесните и надеждни начини да впечатлите други хора е да ги поздравите за някои техни постижения. Хората не само обичат да чуват комплименти, но и оценяват факта, че не губите от поглед какво правят. Това ги кара да се чувстват по-успешни и важни. Така гледат много по-благоприятно на онези, които им помагат да изпитат тези чувства.

ОЩЕ НА ПЪРВАТА СРЕЩА МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ ТОЙ Е ВАШИЯТ ЧОВЕК

Слушайте другите три пъти повече, отколкото им говорите

Задавайте въпроси. Гледайте хората в очите. Усмихвайте се. Кимнете и покажете, че наистина ги слушате и разбирате. Отговорете - и не само устно, но и невербално. Това е достатъчно, за да покажете на събеседника, че той е много важен за вас.

Опитайте се да чуете всичко - не само това, което искате да чуете

Някои хора - а вие най-вероятно познавате няколко от тях - просто не могат да слушат това, което хората казват, защото смятат, че са "по-ниски" от тях. Наистина харизматичните и чаровни хора слушат внимателно всеки свой събеседник, вдъхновяват ни да се чувстваме така, сякаш имаме много общо с тях. Защото наистина е така. Всички сме хора.

Обърнете внимание не на нещата, а на хората

Не се взирайте в телефона си. Не се разсейвайте от разговора, който се води на монитора на вашия компютър. Като цяло не трябва да се разсейвайте от нищо друго, а да слушате вашия събеседник.

Обърнете внимание на хората, с които говорите. Това е подарък, на който малцина са способни и понякога само той е достатъчен, за да привлече прекрасни хора в живота ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама