Истинската смелост е да се съберете отново и да се научите да живеете


Истинската смелост е да се съберете отново и да се научите да живеете
Снимка: iStock

Всички се възхищаваме на хора, които някак си успяват с лекота да преживеят всяко травматично събитие - загуба, раздяла, злополука или преодоляване на болест. Може би вие самите сте се сблъскали с нещо подобно. И ако е така, тогава смело сте преминали през него и постепенно се възстановявате ден след ден, използвайки сила и вяра.

Тези моменти ви научиха на нещо, което не може да се намери на страниците на които и да е книги или в курсове за личностно развитие. Има отделен вид знания, които получаваме само чрез опита.

Истинската смелост е да се съберете отново и да се научите да живеете.

Вие сте по-смели, отколкото си мислите!

Естественият инстинкт ни насърчава да търсим начини да гарантираме оцеляването си. Ето защо дори и със заплахата да бъдем ограничени от негативните емоции, вътрешният компас все пак ни напътства и тласка към правилния път.

Проблемът е, че не винаги си позволявате да бъдете уязвими. В крайна сметка страданието, разочарованието, празнотата след загуба или предателство - всичко това може да ви накара да се почувствате слаби или да почувствате нужда да възстановите енергийните си резерви и да си върнете късмета.

И ако искате да сте смели, първо трябва да приемете своята уязвимост и да станете по-силни.

Приемането на случилото се и истинската болка е неразделна част от изцелението. А тези, които се съпротивляват, просто трябва да прекарат много повече време, преминавайки през тези тестове.

НЕ СЪМ ДОСТАТЪЧНО МЛАДА, ЗА ДА ОТЛАГАМ ЖЕЛАНИЯТА СИ

Времето не лекува всичко!

Въпреки преобладаващото убеждение, помнете, че времето не може да излекува всичко преживяно. Всъщност времето понякога дори може да влоши болката или да причини емоционално страдание.

Истинското изцеление изисква смелост да приемеш, простиш и да искаш да бъдеш щастлив.

Времето няма да реши вашите проблеми и ще облекчи страданието. Вие сами трябва да си позволите да разберете, че никога няма да забравите определени неща. Но можете да живеете с тези факти, позволявайки си да продължите напред и да се поучите от тях.

С течение на времето, нещата работят в интерес на онези хора, които въпреки всичките си вътрешни рани решават да се преоткрият в света. Така те предотвратяват евентуално повторение на случилото се.

Има битки, за които трябва да сте достатъчно смели, за да преминете през тях сами!

В процеса на преодоляване на трудна ситуация ще ви трябва социалната и емоционална подкрепа на хората, които обичате. Но вие сте тези, които трябва да направите първата стъпка, да сте смели и готови да се грижите за себе си. Може да звучи грубо и неприятно, но трябва да преодолеете депресията, болката от загубата и предателството сами. Никой няма да плаче за вас и да ви даде силата, необходима да се събуждате всеки ден и да променяте навиците си. Другите хора могат само да ви развеселят и да ви насочат в правилната посока, но отговорността винаги ще бъде ваша!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама