Не съм достатъчно млада, за да отлагам желанията си за по-късно


Не съм достатъчно млада, за да отлагам желанията си за по-късно
Снимка: iStock

Рано или късно, но този ден идва. Вече не се вкопчваме в неискрени прегръдки, безсмислени опити и луди нощи. Стигаме дотам, че страховете изчезват, границите се размиват и е време да се възползваме от новите възможности.

Рано или късно, но този ден идва. Нещо просто се събужда вътре в нас и ни казва, че не сме толкова млади, че да отлагаме желанията си за по-късно. Че вече не оценяваме неискрени прегръдки, немотивирани опити и луди нощи.

Хорхе Луис Борхес пише, че ние сме нашето минало, нашата кръв, всички книги, които прочетохме и хората, с които се запознахме. Но този списък може да бъде допълнен с нещо друго. Ние също сме всички онези неща, които не успяхме да направим навреме. Всички ние сме тези пропуски, всички неуспешни опити да задоволим желанията си. Желания, които ни тежат много повече от направените грешки.

И преди да си кажете, че "на вашата възраст няма да имате достатъчно сила" или че "всичко това вече не е за вас", първо трябва да се отървете от тъжната меланхолия. За да направите това и да върнете жаждата за живот и силата на волята, трябва да се включите в нещо и да запалите искра в сърцето си. Желания, които ви принуждават да излезете извън зоната си на комфорт.

ЗА НЯКОИ ЧАШАТА Е НАПОЛОВИНА ПРАЗНА, ЗА ДРУГИ - НАПОЛОВИНА ПЪЛНА

Вече не сме достатъчно млади, за да се отречем от желанията си или да покажем цялото богатство на вътрешния си свят, като не знаем какво да правим с него. Идва момент, в който рутината става отвратителна, защото освен усещането за комфорт, сега изглежда като безкрайна, скучна зима, която пролетта никога няма да замени. А красивите летни нощи изглеждат като фантазия за вас.

Възрастта, посочена в нашия паспорт, няма значение, защото истинската младост е скрита в сърцето. Самата младост, която все още копнее за нови преживявания.

Искаме нещо, но не знаем как да дадем на тази необходимост реална форма. Как човек може да се измъкне от оковите на рутинния си живот? Може да звучи донякъде противоречиво, но понякога можем да превърнем дискомфорта и трудностите в свои съюзници. Използвайте ги, за да излезете от вашата зона на безопасен комфорт.

Само така може да се почувствате истински щастливи.

Не отлагайте днешните желания за утре!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама