Животът е хубав! Повярвайте в това!


Животът е хубав! Повярвайте в това!
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Реалността ви се оформя предимно от начина, по който гледате на живота и начина, по който възприемате събитията, които ви се случват. Тази статия описва няколко неща, които можете да направите, за да превърнете трудностите си в триумф:

Бъдете благодарни

Най-трудното време да се почувствате благодарни за живота, който имате, е когато преживявате нещо ужасно. Но това са моментите, в които е най-важно да бъдете благодарни. Помислете как вашата трагедия би могла да бъде по-лоша. Ако имате любим човек, който ви подкрепя, помислете колко по-лесно ще преживеете мъките си. И бъдете благодарни за това. Ако сте загубили работа си или голяма сума пари, бъдете благодарни, че все още имате хората около вас и сте в добро здраве. Винаги има нещо, за което да кажем "Благодаря!"

Движете се напред

Естествено е да изпаднете в цикъл на съжаление и да скърбите в ужасната си ситуация, когато изпитате нещо лошо. Но след известно време е изключително важно да излезете от него, преди да го оставите да ви съсипе. Вместо да питате постоянно: "Как може да се случи това с мен?", Трябва да започнете да се питате: "Какво мога да направя, за да продължа напред?" Това може да не е лесно и може дори да не е нещо, което желаете да направите, но да продължите напред е задължително, ако искате отново да се радвате на живота!

ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ НА ПРЕКРАСНАТА ИВЕТ ЛАЛОВА

Спрете да обвинявате

В трудна ситуация нашата реакция е винаги да търсим кой е виновен за това. Обвинявате своя шеф, вашата компания, график, вирус, повредена кола, каквото и да било, всичко, което може да е свързано с трагедията, сполетяла вас и вашето семейство, ще измислите начин да го обвините. И това е разбираемо – искате да си го изкарате на някого или на нещо.

Но понякога няма причина, няма кой да обвинявате и трябва да разберете това. Колкото по-рано приемете факта, че понякога Вселената просто ни праща трудни моменти, толкова по-рано ще се научите да живеете с новата си реалност.

Помнете, че всичко е само временно!

"Да бъдеш в капан е просто позиция, а не съдба. Излизате от него, като се обръщате и елиминирате всяка част от тази позиция чрез малки, умишлени действия - а не като се опитвате (и не успявате) да я изтласкате със свръхчовешка сила.", Райън Холидей

Където и да сте в живота в момента, това също ще премине. Но не си мислете, че всичко ще бъде перфектно до утре. Ще мине време. Може би ще трябва да потърсите помощ и да изчакате, докато видите отново светлината в живота си. Но това, което ви се е случило, ще ви направи по-силни и по-смели.

Замислете се върху всичко това и ще осъзнаете, че животът е много хубав. Дори и понякога да се сблъскваме с трудности, винаги има нещо, за което си струва да живеем!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама