Какво представлява енергийната терапия?


Какво представлява енергийната терапия?

По време на забързания ни живот, изпълнен с множество ситуации, създаващи в нас усещане за дискомфорт, е възможно да се почувстваме болни. Това се дължи на нарушаването на хармоничния енергиен поток в нашето тяло. Естествено съществуват най-различни методики за освобождаване от тази "блокирана" енергия, с които ще ви запознаем в тази статия.

Различните техники за лечение на този тип "проблеми" се състоят във възвръщането на равновесието и изравняване на цялото енергийно поле на тялото. Последното се нарича още аура. Когато бъде нарушен нормалният трансфер на енергия, в нашето тяло се появяват най-различни блокажи, които могат да предизвикат физическа, емоционална, умствена или духовна травма. Тяхната поява може да се дължи на най-различни фактори, като се започне от стила ни на живот и се завърши с отрицателната ни самооценка.

Енергийната терапия може да помогне на всички имащи желание да се освободят от стреса и безпокойството на ежедневието и искат да възстановят душевния си покой.

Един от основните фактори и причини, заради които се провежда този тип лечение, е за увеличаване на жизнения ни стандарт и усещането ни за здраве и щастие. Този тип терапия е изключително необходима, особено в случаите, когато сме преживяли различни видове травми от най-различно естество или сме имали тежки психологически проблеми и драми. Когато човешката аура е в пълен баланс и хармония съвсем нормално настъпва и положителна промяна в усещанията ни за живота – хората усещат повишаване на позитивизма в мисленето си, нарастване на ежедневното удовлетворение от извършеното и вътрешен мир.

Тази по-различна терапия цели енергията да тече силна и чиста по енергийната ни система, защото това е гаранция за поддържане или възстановяване на здравето ни.

Най-голямата сила на тази медицина е в предотвратяване развитието на болести – още от първите симптоми и бързото им коригиране, за да не се задълбочава проблемът.

Колкото по-скорошно е едно оплакване и колкото по-малко заболявания има човек, толкова по-кратко и успешно е лечението. Тъй като лечебните възможности на човешкия организъм са безкрайни, почти няма заболяване, което да не се повлияе благоприятно от това лечение. Вегетативна дистония, дискова херния, дископатия, цистит, мигрена, синузит, невродермит, херпес симплекс, кръгово оплешивяване, уртикария, фобии, страхови неврози и др. са една малка част от примерите, където енергийната медицина и енергийната психология дават чудесни резултати.

Три начина за възстановяване баланса на енергията

1. Рейки

Лечението се практикува от древни времена, още от 1922г., и представлява вид алтернативна лечебна техника. Самата процедура включва поставянето на ръцете на практикуващия на точно определени позиции върху тялото на реципиента, като ръцете може и да нямат допир с тялото, а да стоят на няколко сантиметра от него. Обикновено ръцете се задържат между 3 и 5 мин. на една позиция, а цялата процедура трае между 45 и 90 мин.

Най-забележимият незабавен ефект от процедурата обикновено е състоянието на дълбока релаксация, както и приливът на сила и енергия. В някои случаи може да се появи и освобождаване на емоции. Твърди се, че Рейки процедурата стимулира естествените лечебни процеси, затова обикновено не се наблюдава моментално излекуване на специфичните здравословни проблеми. За лечението на хронични състояния се препоръчва серия от три или повече процедури на интервали между 1 и 7 дена.

2. Техники за Емоционално Освобождаване (ТЕО)

Това е процедура, която се изразява в барабанене, потупване с върха или възглавничките на пръстите на ръцете по определени точки на енергийните меридиани на човешкото тяло (главата, тялото и ръцете). Едновременно с това съзнанието фокусира проблема, обекта на терапия - психическа травма, депресия, безпокойство, фобия, някаква форма на зависимост, наднормено тегло, както и редица физически симптоми. Целта е по този начин да се стимулират определени енергийни точки за да се балансира енергийната система. ТЕО учи човек как да успее максимално бързо, дори незабавно, да се освободим от отрицателните мисли. Тази свобода довежда до възстановяване на енергията и хармоничния й баланс.

3. Тай Чи

Комбинират се движения, медитация и дишане чрез които също се достига до равновесно състояние на енергично ниво в цялото ни тяло. По своята същност Тай-чи е вид бойно изкуство за самоотбрана, тясно свързано с медитацията. Но за разлика от другите източни бойни изкуства, основния му принцип е спокойствието, а не грубата сила и агресията. Благодарение на плавните движения и ритмично дишане, то подобрява концентрацията, координацията и стимулира притока на енергията "Чи", която поддържа здравето и хармонията в тялото. Това съчетание на бойно изкуство и танц е хармония на пасивното и активното начало, на ин и ян.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама