Казвайте "да" без страх и "не" без вина


Казвайте "да" без страх и "не" без вина
Снимка: iStock/Guliver

Направих го. Сега живея без страх и чувство за неудобство. Вече не се страхувам да казвам на хората, че в личното си пространство могат да правят всичко, което пожелаят. Но тъй като са в моя свят, трябва да ме уважават.

На тези, които превръщат ясния ден в буря, директно им казвам "не". И оставям думата "да" за живота си, желанията си и моето достойнство.

Самоутвърждаването, без да нападате други, е доста рядко срещано явление днес. По-често хората бъркат гордостта и самоутвърждаването с пренасянето на собствените си ценности на някой друг. Независимо от това, безстрашното "да" и невинното "не" са много повече от просто необходимо упражнение за подобряване на психичното здраве и оцеляване.

Обличам се така, както искам, правя това, което ми доставя удоволствие. Слушам, уважавам и защитавам мнението си. Веднъж се научих да живея без страх, да казвам "не" без вина и "да", когато харесвам това, което чувам.

Сърцето ми е отворено за всички, които искат да влязат в него, но има и друга врата в него - за тези, които трябва да излязат.

Ключът към мъдрото и пълно уважение към живота се крие някъде по средата - там, където можете да се представите, без да нарушавате правата на другите и да не се поддавате на изискванията на други хора, за да угодите и да се впишете в околната среда.

МОТИВАЦИЯТА - КОГАТО МЕЧТИТЕ ЗАПРЕТНАТ РЪКАВИ

Казвайте "Не" без страх

В детството на повечето от нас не се говори много за самочувствието. В зависимост от възпитанието ни, както и от детските и юношеските спомени, ние създаваме за себе си един вид заместител на самочувствието, което ни позволява да оцелеем. Но с течение на времето всеки от нас преминава сложни житейски тестове за постоянството на подобно самочувствие.

Не можете да се подготвите за тези моменти, те изпитват вашите страхове, слабости, смелост и ви карат да се адаптирате към този невероятно сложен свят.

Способността да се каже "не" без страх, но с уважение към всеки ваш стремеж и нужда е много важна!

Например, много от нас са чували за "закона на загубата на личността" и външното самодоволство, които принуждават човек постоянно да търси одобрение отвън, за да се утвърди като личност. В този случай достойнството ни е хванато в затвор от страх и нерешителност. В нашия свят обаче е обичайно да мълчите и да потискате вашите нужди и желания поради страх да не бъдете наказани или още по-лошо - отхвърлени от хората около вас.

Ако не направите нищо с това, постепенно ще престанете да цените себе си, отказвайки се от правото си на глас.

Животът без страх от думата "да" и без вина за отказ е живот в хармония, това е възможност за оцеляване във всяко измерение на съществуването, както и израз на истинско и абсолютно уважение към достойнството на хората и другите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама