Коя древногръцка богиня си според зодиакалния знак?


Коя древногръцка богиня си според зодиакалния знак?

Древногръцката митология е изпълнена със силни жени и техните вълнуващи истории. Според някои теории, във всяка съвременна дама се крие по една истинска богиня. Тя е отражение на същността ни, а понякога изцяло покрива характера ни. Но дали това е Атина, Афродита или някоя друга красавица от Олимп?

Овен – Атина

Най-уважаваната древногръцка богиня. Тя се свързва с мъдростта, куража, вдъхновението, покровителка на изкуствата и занаятите. Тя, също като Арес, е покровителка на войните, но само на неизбежните. Овните са същите, готови са за битка, но само когато се налага.

Телец – Артемида

Красива, умна, самостоятелна и не позволява на който и да е мъж да й влезе под кожата. Често използва представителите на силния пол и дори е способна да ги измами в името на успеха си. Ако я настъпиш, става лошо. Особено докачлива е за ролята на жената в обществото.

Близнаци – Хеката

При нея всичко става с лекота и с усмивка на уста. Страхотно чувство за хумор, невероятно позитивно излъчване, винаги е заобиколена от хора, които искат да й бъдат приятели. Само като влезе в стаята и сякаш нещо те кара да се усмихнеш. Пълна с живот, увлича се от мистичното, вярва в предсказания.

Рак – Гея

Гея е първична гръцка богиня, олицетворяваща Земята, гръцката версия на "майката природа". Тя е създателката на Земята и цялата Вселена, символизира жизнената сила, здравето, плодородието и любовта. За Рака също най-важно е семейството. Представителките на тази зодия са страхотни майки и усещат, че това е призванието на живота им.

Лъв – Хера

Хера е покровителка на брака и пазеща майките по време на раждане. Тя е съпруга на най-важния сред боговете – Зевс, затова тя е царица на олимпийските богове, властница над небето, повелителка на облаците и бурите. Ревността на Хера била пословична и множество митове разказват какви беди изпращала на любовниците на мъжа си. Лъвовете също не се страхуват да се изправят срещу конфликти и конкуренти.

Дева – Хестия

Тя не се интересува къде любимият й прекарва свободното си време, за нея е важно вкъщи да е чисто, уютно и да има вкусна вечеря. Не я съжалявайте, за нея това е добре, защото й носи душевен мир. Единственото, което тотално ще я изкара от нерви, е ако хората около нея не ценят труда й. Защото тя наистина се старае максимално.

Везни – Трите мойри

Мойрите са три сестри, чието раждане и съществуване е обвито в мистерии, но много легенди посочват като техен баща именно Зевс. Трите богини всъщност са повелителките на съдбата и също като Везните, предизвикват респект и възхищение у всяка жива душа.

Скорпион – Афродита

За тези жени възрастта няма значение. Те винаги могат да завъртят главата на който мъж си решат. Веднага усещат какво допада на съответния господин и му се представят в образа на идеалната жена. Опасни са! Много сърца са разбили, но и много красиви спомени са оставили. Любимите им цветя са розите, а цветовете им са червено, зелено и розово.

Стрелец – Ирида

Ирида е древногръцката богиня на дъгата, тя е посредницата между боговете и смъртните. Разпространителка на знания.

Козирог – Деметра

Деметра е древногръцката богиня на земеделието и на зараждащия се живот, пазителката на брака и на свещения съюз. Тя научила хората на земеделие. Козирозите, точно като Деметра, обичат да се радват на малките неща в живота – хубавата храна, доброто вино и приятния честен труд.

Водолей – Нике

Богинята на победата, включително в спортни и артистични прояви. Тя често е изобразявана с крила, рееща се или „танцуваща” над земята. Вие виждали ли сте река да стои тихо и кротко на едно място? Същото се отнася и до Водолеите.

Риби – Темида

Темида е богиня на правосъдието, въплъщение на божествения ред, закон и обичаи в древногръцката митология. Същото е и при Рибите, те притежават висок морал, безпогрешно чувство за справедливост и умеят да убеждават околните в правотата си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама