Моментите, в които е по-добре да си замълчите


Моментите, в които е по-добре да си замълчите
Снимка: iStock/Guliver

Имате способността да говорите, но това не означава, че трябва да правите това постоянно. Понякога тишината е злато.

Опитвате ли се да държите устата си затворена? Отлично! Това е най-умното нещо, което можете да направите в определени ситуации.

Понякога е по-добре да замълчим...

Когато думите ви могат да наранят или навредят на нечия личност

Това е най-лошото, което можете да направите. Нека хората да създадат свой собствен имидж. Нямате право да унищожавате образа на човек или да го омаловажавате само защото сте настроени негативно. Не бива да казвате определени неща, когато знаете, че те могат най-пряко да навредят на друг човек.

Когато сте ядосани, просто замълчете

Гневът ни прави чудовища. В това състояние мислим и казваме неща, за които съжаляваме по-късно. И въпреки че в изблик на емоции често казваме истината, хората не винаги се нуждаят от нея и не винаги са готови да бъдат потопени в жестоката реалност.

Ако не знаете как да затворите устата си от гняв, рискувате в крайна сметка да загубите много хора, близки до вас.

Когато искате да поправите всичко

Ако признаете, че сте се държали отвратително и искате да поправите неправилно поведение, най-добре е първо да поработите върху поведението си. Трябва да се успокоите и да осмислите действията си. След това полагайте усилия да не действате в бъдеще по този начин. Необходимо е да затворите пукнатината в кръга, преди да излеете нова вода.

Когато някой ви се присмива

Светът е пълен с хора, които се опитват да навредят на другите. Без значение как искате да отговорите на подигравките им, по-добре е да се сдържате. Влезете ли в схватка, вие само разваляте деня и настроението си. Такива хора не заслужават вашия отговор. Всъщност вашият отговор ще подхрани тяхната агресия.

Когато наистина няма какво да кажете

Ако не знаете нещо, по-добре да не коментирате. Със сигурност познавате такива хора, които имат много малки познания, но постоянно се включват във всякакви теми, което ги кара да изглеждат много невежи и смешни.

Когато знаете, че това ще ви унижи

Нашата интуиция ни позволява да не се отклоняваме от истинския път. Така че, ако вътрешният глас ви каже, че думите ви ще ви накарат да се почувствате унизени, тогава това е много вероятно. Доверете се на интуицията си. Замълчете...

Когато можете да нараните друг човек

Преди да говорите, помислете! Ако разбирате, че думите ви ще се отразят негативно на друг човек, тогава трябва да се въздържате от коментар. Така може да нараните много близки и приятели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама