Момиче, сама определяш колко струваш


Момиче, сама определяш колко струваш
Снимка: iStock/Guliver

Вашата стойност никога не трябва да се определя от друго човешко същество, различно от вас самите. Нито пък може да се определя от скелетите на миналото ви, особено тези, които отдавна са просто призраци. Вашата стойност е каквато вие решите, че е правилна в този момент. И никакви изневери, подмолни приятелки, избягвани телефонни обаждания или кофти селфита не могат да намалят тази стойност - освен ако, разбира се, не им дадете разрешение.

Понякога външни фактори ни карат да забравяме колко голяма стойност добавяме към тази планета. Оставяме непознати да решават в какви кутии да ни натъпчат и с какви етикети да ни маркират. Дори ги оставяме да ни определят като сбор от грешките ни.

Вие сте човек - можете да бъдете едновременно произведение на изкуството и незавършен процес. Позволено ви е да имате любознателен дух. Непостоянен ум. Кървящо сърце. Позволено ви е да бъдете поваляни на земята от собствената си несигурност. И нищо от това не изважда дори частица от вашата стойност.

Ако някога се окажете под обстрела на нечия преценка, не позволявайте това да е нещото, което да ви пречупи. И вярвайте истински, че тези бодливи мнения нямат нищо общо с истинската ви същност. Те са просто тактики за оцеляване, използвани от онези, които едва успяват сами да държат главата си над водата. Далеч по-лесно е да съдиш някой друг, отколкото да изследваш себе си. Ето защо много хора ще се опитат да ви изтеглят на повърхността, само за да ви потопят до мътното дъно. Всички водят една и съща битка.

Безсмислени забележки относно вашето тегло, спортни способности, размер на сутиена, облекло, цвят на кожата, сексуална ориентация, религиозни вярвания, интелект или възпитание дори не бива да влизат във вашата орбита. И ако случайно се озоват там, оставете ги да се реят в пространството. А ако един човек е толкова критичен към вас, можете ли да си представите колко строг е към себе си?

Ако някога се окажете на кръстопът между любовта към себе си и ненавистта към себе си, надявам се, че сте избрали първото. Защото, ако можете да направите това, тогава може би вашата сила ще вдъхнови други да направят същото, да погледнат отвъд грозотата на човечеството…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама