Най-тежките преживявания ни учат на най-важните уроци


Най-тежките преживявания ни учат на най-важните уроци
Снимка: iStock

Животът е един непредсказуем вихър от неочаквани събития. Понякога се смеете от сърце и сте истински щастливи, а друг път научавате трудни, но безценни уроци. И двата случая са еднакво необходими, за да ни държат на земята и да сме наясно, че колкото и да се опитваме да планираме живота си, съдбата винаги има други планове.

Това, което е предназначено за вас, винаги ви намира, но не и докато не сте се изправили пред някои трудни препятствия, които да ви превърнат в силен, смел човек!

Същото важи и за любовта. Винаги правим този скок на вярата в неизвестното, молейки се да ни отведе някъде на ново и красиво място. Но преди да бъдете благословени с истинска любов (тази, която остава завинаги), обикновено преминавате през някои мощни трудности, които разтърсват вашия свят и ви карат да мислите, че душата ви е била смазана завинаги. За щастие, това рядко се случва, но най-трудният урок, който вероятно сте научили, изглежда толкова жесток и опустошителен и сега сте благодарни, защото всичко, което ви се е случило, ви направи по-силни и много по-издръжливи.

Винаги се случва, когато най-малко го очаквате.

Вие сияете от радост и чувствате, че летите в облаците. Вашият мъж ви дарява с любов, обич и доброта и никога не сте били по-щастливи. Изглежда, че нещата са прекалено добри, за да бъдат истина, но по някакъв начин просто работят и не бихте мечтали да направите нещо, за да ги застрашите.

Докато това не се случи. Докато мъжът, когото се чувствате толкова благословен, не ви смаже с тези болезнени думи... "Не те обичам вече". И един ден просто спира да ви обича. И си тръгва...

Вие се изумявате. Не вярвате на това, което чувате и не можете да го приемете. Мъжът, който до днес ви е карал да се чувствате като най-щастливата жена на земята, изведнъж е решил, че вече не ви обича и какво точно трябва да направите сега? Как трябва да реагирате, като чуете онези смазващи душата думи, които ефективно са съсипали вашите надежди и мечти?

Човекът, с когото сте планирали бъдещето си, вече не ви смята за достоен за вниманието му и колкото и болезнено да се чувствате, това е вашата реалност и няма да се промени. Това е едно от онези неща, които или ще ви счупят, или ще ви направят десет пъти по-силни. Това е моментът, в който трябва да решите, че колкото и да сте съкрушени, няма да оставите това да убие духа ви и да смаже душата ви.

Вие сте изправени пред брутална истина и няма как да я заобиколите. Животът работи странно по този начин, но в някакъв смисъл това е събуждане, от което дори не сте знаели, че имате нужда.

Важно е в ситуации като тази да разберете, че това е един урок, от който трябва да се възползвате и да станете по-силни, а не да се предавате! Направете всичко необходимо, за да освободите душата си от цялата тази болка и ще почувствате, че тя ще отмине и вие отново ще бъдете щастливи.

След като сълзите ви изсъхнат и душата ви се почувства малко по-спокойно, издигнете се над това и приемете този урок като най-безценното, което някога ще научите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама