Нашата мисия в живота е не просто да оцелеем, а да процъфтяваме всеки ден


Нашата мисия в живота е не просто да оцелеем, а да процъфтяваме всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Спрете да живеете така, все едно оцелявате и започнете да процъфтявате! Вие не сте родени, за да играете безопасно в зоната си на комфорт. Дори и да не успявате точно сега, не се отказвайте! Попитайте всеки предприемач или авантюрист и той ще ви каже, че провалът е от съществено значение.

За мнозина да оцелееш означава да преминеш през ежедневното смилане, само за да издържиш едни и същи битки отново и отново. Това не е живот, защото излишно се вкопчваш в него.

Изглежда някои хора процъфтяват при каквито и да е условия, с които се сблъскват, докато вие се чудите защо сте заседнали в затруднено положение. Да процъфтяваш означава да растеш и да действаш, а не просто да стоиш и да си мислиш: "Аз ще работя повече!"

"Оцеляването е важно. Процъфтяването е елегантно." - Мая Анджелоу

Тези, които процъфтяват, подхранват личното си израстване и стъпват извън зоната си на комфорт. Тези, които просто оцеляват, са щастливи да не нарушават живота си заради тревогата и напрежението. Можете да използвате напрежението и безпокойството, за да породите творчество и нови възможности.

Процъфтяването изисква промяна в мисленето и поемане на шансовете, които ви се предоставят. Ключът към процъфтяването е да се признае, че сте недоволни и сте готови да направите промени, независимо от съответните стъпки.

За да преминете от оцеляване към процъфтяване, просто започнете, като се освободите от негативните си мисли. Разрушителните мисли могат да навлязат дълбоко в психиката на човек, ако бъдат оставени без надзор. Заменете негативността с положителни мисли и вярвания. Това е първата стъпка към промяната.

Запомнете, че процъфтяването е състояние на ума.

"Там, където има разруха, има надежда за съкровище." - Руми

Поемете отговорност за живота си, като изберете вашите условия, вместо да обвинявате външни обстоятелства. Както знаете, жертвите са заседнали в отчаяно мислене, вярвайки, че светът им дължи нещо.

Важно е да знаете какво искате от живота. Не говорим за повърхностни неща като нова кола или по-голяма къща. А за нещо по-дълбоко: вашата цел, това, което запалва духа ви и ви кара да оживеете.

След като знаете какво искате от живота, започнете с малки стъпки. Бъдете търпеливи, успехът идва бавно. В крайна сметка пътуването ви е самооткриване. Пътуването е изпълнено с високи и ниски нива. Ниските ви помагат да овладеете себе си, така че печелите уроци, важни за личното ви израстване.

Като крайна точка, откажете се да приемете отрицателните условия като постоянни. Запомнете, че "Нищо не е постоянно в този нечестив свят, дори нашите неприятности."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама