Не можем да спечелим всички битки, но всяка от тях е част от нашия живот и опит


Не можем да спечелим всички битки, но всяка от тях е част от нашия живот и опит
Снимка: iStock/Guliver

През годините трябваше да се разделя с много хора и неща. И въпреки че знам къде да намеря всичко, което съм оставила, също осъзнавам, че животът е еднопосочен път. Затова не се страхувам да оставя нещо след себе си и не съжалявам, когато трябва да го направя. Знам за какво наистина си струва да се борим и в кои битки е по-добре да не се включваме.

Помислете колко пъти трябва да се откажете от нещо, защото всички усилия за запазване на това „нещо“ се оказаха безрезултатни. Понякога ни е много трудно да осъзнаем, че в повечето случаи тези хора и неща изчезват от живота ни завинаги.

Трудно ни е да приемем това поради емоционалната енергия, която е вложена във всички тези хора, неща и събития. Продължаваме напред в живота, вярвайки, че всичко е наред и тогава ... идва момент на разочарование. Моментът, когато разбираме, че животът е напълно неуравновесен. Че няма какво повече да дадем и че не сме получили нищо в замяна. Този сладък сън се превърна в кошмар.

Борбата в някои битки е просто безполезна ...

Може би си струва да започнем с определянето на един много важен, макар и не напълно очевиден факт: никой не знае предварително, че битката, в която сме се включили, ще бъде безполезна, докато горчивата и жестока реалност не ни удари директно в лицето.

АКО ИСКАТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ЖИВОТА СИ, НАПРАВЕТЕ ТЕЗИ НЕЩА

Няма значение за какво става въпрос - работа, приятелства или дори любов.

Книгата на живота на всеки човек се състои не само от приятни глави, но и от страници, които ви карат да се потите хубаво, страници, които се изпълват с най-черното отчаяние ..., но и ни учат на нещо ново. Защото новите знания и опит са точно това, което ви подкрепя и ви позволява да продължите напред.

Всички ние сме хора и най-вероятно вече сте направили някои грешки, поради които трябваше да оставите много след себе си. Струва ли си да съжалявате за грешките си? Разбира се, че не! Тези грешки, както и много други, са в миналото и ако се съсредоточите върху тях, тогава просто ще напълните настоящето и бъдещето си с горчивина, пропускайки възможността да научите нещо от тях.

Грешките трябва да бъдат приети, разбрани, внимателно разгледани от всички страни и интегрирани в това, което наричаме „хранилище на опит“.

И ако някои от житейските ни преживявания са придружени от лоши спомени, не ги храните, не вървете на цикли. Вместо това се опитайте да блокирате неприятните спомени с това, което се случва тук и сега.

Да, наистина не можем да спечелим някои битки, но всяка от тях е част от нашия живот и опит!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама