Не грим и дрехи, тези златни правила в поведението ви правят привлекателни


Не грим и дрехи, тези златни правила в поведението ви правят привлекателни
Снимка: iStock/Guliver

Стилът и дребните жестове имат необикновена сила. Какво излъчвате, какво казвате, как се отнасяте към другите, всичко това са неща, които ви правят привлекателни за другите хора.

Експертите разкриват 5 начина да бъдете по-привлекателни и за другите, които трябва да въведете в рутината си.

Вижте още: 8 съвета как да виждате това, което другите не могат

1. Приемете недостатъците си

Приемането на недостатъците е първата стъпка към изграждането на самочувствие. Докато казвате на другите, че сте тромава, непохватна или не достатъчно добра за нещо, те ще започнат да ви виждат точно по този начин.

Трябва да говорите за себе си открито, с твърдо отношение и вяра. Хората са привлечени като магнит от човек, който излъчва увереност в себе си, който се приема такъв, какъвто е и дори се шегува с недостатъците си.

2. Слушайте повече, отколкото говорите

Хората са по-привлечени, когато проявяват истински интерес към другите, отколкото когато говорят само за себе си. Опитайте се да изслушате събеседника, като го попитате за неговите хобита, мечти или дори страхове. По този начин имате възможност да привлечете някого и да го опознаете по-добре.

3. Бъдете съпричастни

Когато видим някой да се усмихва, нашите неврони се активират и ние инстинктивно се усмихваме в отговор. Това картографиране на емоциите е биологичната основа на емпатията, нашата способност да разбираме и споделяме чувства с другите. Именно емпатията, способността да се поставим на мястото на някой друг, ни прави неустоимо привлекателни. Това ни позволява да формираме по-дълбоки и по-добри взаимоотношения.

Вижте още: 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си

4. Бъдете честни

Ако казвате на хората това, което искат да чуят, правите това, което искат от вас, с надеждата, че ще ви харесат, а това е  голяма грешка. Честността е синоним на автентичност, да правиш каквото искаш и когато искаш, независимо дали това се харесва на някого или не ви прави  личности със самочувствие.

Да си различен не е нещо, което разделя, а обединява, така че ако искаш да се адаптираш към всички, ставаш бледо, сиво копие. 

5. Бъдете истинска дама

Малките прояви на доброта оказват влияние върху начина, по който другите ни възприемат. Не е нужно да е голям жест, може да е топла усмивка, искрен комплимент или предлагане на помощ, когато е необходимо. Всичко това ще ви направи изключително привлекателни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама