Не позволявайте стресът да промени живота ви и да ви направи негативни!


Не позволявайте стресът да промени живота ви и да ви направи негативни!
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че не ни харесва, стресът е част от живота ни. Невъзможно е напълно да се отървем от него, но има начини да намалим ефекта на стреса върху нашето физическо и психическо здраве. Това са доста прости, но ефективни техники и следвайки всяка от тях, скоро ще започнете да се чувствате много по-добре.

Бъдете сами със себе си

Другите хора често са източникът на стрес и хаос в живота ви. Колкото повече хора са около вас, на толкова по-голям стрес излагате на живота си. Не забравяйте да отделите време, когато можете да сте сами със себе си. Правете дихателни упражнения и практикувайте медитация.

Бъдете търпеливи и мислете рационално

В моменти, когато животът стане твърде хаотичен, опитайте се да не губите търпение и да не изпадате в паника. Препоръчително е да планирате нещата за предстоящия ден. Започнете с някои по прости планове. Например, опаковайте куфара си няколко дни преди пътуването, подгответе дрехите си за утре вечер и така нататък.

Отделете време за физическа активност

Упражненията са полезни не само за физическото здраве, но и за психическото. Те успокояват и ободряват. Следващия път, когато отидете да тичате в парка, не забравяйте: това ще ви помогне да намерите покой.

Не губете самоувереност

Целият трик е да предотвратите раздразнението и гнева да не победи ума ви. Когато нещата се объркат, лесно е да се обезкуражиш. Това обаче не помага нито на вас, нито на хората около вас. Не позволявайте гневът и огорчението да ви управляват. Преминаването по по-трудния път винаги е трудно, но си заслужава.

Не забравяйте да се отпуснете

Ако сте твърде критични към себе си, тогава стресът, по един или друг начин, ще възтържествува над вас. Понякога трябва да си позволите да се отпуснете. Например, гледайте някой забавен комедиен сериал или си поръчайте десерт, за който мислите от няколко дни. Ако не си позволявате да се отпуснете, винаги ще бъдете на ръба на колапса. Със сигурност това няма да ви донесе никаква полза!

Не отричайте емоциите си

Ако потиснете емоциите и блокирате себе си и всички начини, по които бихте могли да ги изразите, те все още няма да изчезнат. Те просто ще изчакат момента, в който да се освободят и това може да се случи в доста грозна форма. Първата стъпка към справяне с емоциите и чувствата е да ги разпознаете. Веднага щом направите това, вие ще можете да определите причината за възникването им и следователно, няма да им позволите да ви завладеят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама