Не преследвайте хора, преследвайте щастието


Не преследвайте хора, преследвайте щастието
Снимка: iStock

Не си губете времето да преследвате човек, който никога няма да отвърне на чувствата ви. Не хабете енергията си за едностранна любов. Няма смисъл да подценявате стандартите си, за да направите път на някой, за когото не сте важни, само защото вие изпитвате нещо към него.

Не бива да се чувствате така, сякаш трябва да направите всичко за него, в противен случай никога повече няма да го видите. Трябва да сте сигурни, че той ви обича - иначе какъв е смисълът? Защо искате да сте с него?

Дори ако наистина искате връзка, дори ако сърцето ви отчаяно иска да обича, трябва да помните, че не трябва да гоните хора, които не си струват нито секунда от времето ви. Най-добре преследвайте щастието!

Може да мислите, че този човек ще бъде източникът на вашето щастие, че отношенията с него са единственият начин да се усмихнете отново, но грешите. Има много други неща, които ще ви донесат удовлетворение .

Да преследвате щастие означава да следвате мечтите си, без значение колко далеч са те. Дори да имате нужда от години, за да успеете, няма значение. Ако правите това, което наистина харесвате, тогава няма да ви омръзне да се опитвате. Ще ви хареса, дори да е трудно.

Да преследваш щастие означава да преживееш трудни дни без да губиш вяра. Това означава да се справите с трудностите и да станете по-силни (дори и да се чувствате по-слаби). Това означава да не позволявате на миналото ви да ви спре, защото знаете, че предстои светло бъдеще. Това означава да решите, че заслужавате всичко, за което мечтаете, дори ако вашите бивши или фалшиви приятели се опитват да ви убедят в противното.

Да преследваш щастие означава да признаеш разликата между това, което те прави щастлив и това, което искаш да ти донесе щастие. Това означава да имаш мнение, а не да следваш сляпо другите. Това означава да бъдеш независим, дори и останалите да не го харесват.

Да преследваш щастието означава да избереш себе си. Това означава да решиш да откажеш предложение на приятели и да останеш вкъщи, защото това искаш в този момент. Това означава да премахнеш токсичните хора от живота си и да не им позволиш свободно да нахлуват в света ти. Това означава да поставиш щастието си над другите, защото макар да ги обичаш, разбираш, че става въпрос за твоето щастие.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама