Не се страхувайте да направите тези 6 трудни неща за себе си


Не се страхувайте да направите тези 6 трудни неща за себе си
Снимка: iStock/Guliver

В живота е абсолютно необходимо да правите „трудни” неща, за да бъдете щастливи в дългосрочен план. Защото трудните неща в крайна сметка ви изграждат и променят живота ви. Те правят разликата между съществуването и истинското живеене, между познаването на пътя и движението, между празните обещания и целите. Затова никога не се страхувайте да…

1. Приемате промените в живота

Вие не сте същият човек, който сте били преди една година, преди месец или преди седмица. Опитът не спира да се трупа, а ситуациите да се различават една от друга. Понякога в живота ни има неща, които не са предназначени да останат. Понякога промените, които не искаме, са промените, от които се нуждаем, за да пораснем. Понякога растежът и промяната може да са болезнени, но нищо в живота не е толкова болезнено, колкото да останеш там, където не принадлежиш.

2. Да се доверите на себе си

Може би още не сте стигнали там, където искате да сте, но със сигурност сте изминали дълъг път от мястото, на което някога сте били. Оценявайте дори малкия прогрес. Имате основателна причина да вярвате, че можете да се доверите на себе си да вървите напред, не защото винаги сте правили правилния избор, а защото сте оцелели и сте израснали, дори правейки грешни стъпки понякога.

3. Да живеете по собствени правила

Приемете недостатъците си. Признайте грешките си. Не се крийте зад оправдания и не лъжете. Живейте спрямо своята истина и никога не я предавайте.

щастие

4. Да казвате "не"

В един свят, пълен с толкова много шум и бъркотия, трябва да направите място за това, което е наистина важно. Това означава да "елиминирате" несъществените ангажименти, досадните и вредни навици и да се научите да казвате "не".

5. Да си осигурите "емоционално пространство"

Спрете да мислите всичко по стотици пъти и да преживявате най-дребния проблем като истинска драма. Осигурете си "емоционално пространство", дистанцирайте се от злободневните препятствия и не допускайте да създават хаос в душата ви.

6. Да отделите време за правилните взаимоотношения

Не всеки ще оцени жестовете, които правите. Трябва да разберете кой наистина заслужава вашето внимание. Не изразходвайте енергията си за неправилни връзки и отношение, дори това да са дългогодишни приятелства. Ако не се чувствате комфортно, значи е време да ги прекратите. Замислете се колко енергия отделяте за колеги, които са ви неприятни, вместо да се обадите на баба си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама