Никога не се извинявайте за това кои сте и какви са вашите желания


Никога не се извинявайте за това кои сте и какви са вашите желания
Снимка: iStock

Бъдете себе си колкото е възможно повече време! Свалете маските, отървете се от защитните стени! Нека вашата светлина освети всичко наоколо и да се превърнете в най-добрата версия на себе си!

Блогърът и писател Тони Хамър съставя списък със съвети от майка, която иска да помогне на дъщеря да се превърне в щастлива и уверена жена.

Всъщност този списък ще бъде полезен за всички хора, независимо от техния всякакъв пол и възраст.

1. Не се извинявайте, когато някой е агресивен към вас. Този, който трябва да се извини, е той!

2. Няма нужда да казвате: „Съжалявам, че ви създадох проблеми“. Вие сте човек, който мисли и чувства, и в същото време заслужава да бъде уважаван.

3. Никога не се извинявайте на човека, с когото не искате да излезете на среща, защото не го харесвате. Просто му кажете: „Не благодаря!“ Всеки умен и разбран човек ще приеме вашето решение с уважение.

4. Не се притеснявайте каква храна консумирате и как се храните пред другите. Яжте, ако почувствате глад. И се хранете с това, с което искате. Ако много ви се яде пица, не искайте да ви донесат салата, само защото около вас има много хора и се срамувате да ядете пред тях. Изберете пицата. Не е нужно да обяснявате нищо на никого. Няма от какво да се срамуваме. Само не прекалявайте с калоричните храни- не ги изключвайте от менюто, но ги приемайте с мярка.

5. Не правете това, което някой ви е заповядал. Ако искате къса прическа, направете си я. Ако ви харесва да носите панталони, а не рокля- направете го! Никога не се съмнявайте в предпочитанията си.

6. Не си стойте у дома само защото нямате с кого да отидете на купон. Отидете и се забавлявайте. И с течение на времето дори ще се радвате да прекарвате време, без да разчитате само на другите.

7. Не сдържайте сълзите си. Не се борете с чувствата си и помнете, че сълзите ви означават, че имате нужда да изхвърлите нещо от себе си. Не, това не ви прави слаби- вие сте просто хора!

8. Не слагайте усмивка на лицето си, само защото другите го очакват от вас. Когато ви е хубаво- усмихвайте се, когато ви е криво- покажете го!

9. Не се срамувайте да се смеете на собствените си шеги и не приемайте живота твърде сериозно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама