НИКОГА не се отказвайте от мечтите си


НИКОГА не се отказвайте от мечтите си
Снимка: iStock

Като дете мечтаех да стана богата и да пътувам из Европа. Но тъй като бях все още малка, не усетих това удоволствие на момента. Всичко се случи последователно и дори логично. Моят път, който започна в малко село, продължи в столицата по неочакван за много хора начин. И всичко това, защото не се страхувах да мечтая.

Успешното завършване и полагането на изпити ми позволиха да вляза в добър университет. Програмирането беше изненадващо лесно. Всеки изпит вземах с отлична оценка. Учителите бяха доволни, но аз започнах да се съмнявам.

Нещата, за които мечтаех като дете, се изпариха. Спрях да мисля за пътуване по света и вместо това изпращах автобиографии и работех на места, където не се чувствах добре, само за да имам някакви пари. Разбрах, че вървя по грешния път и не искам да съм на това място.

Пораствайки, всички ни се казва: „спрете да мечтаете и живейте в реалния свят“. Но факт е, че реалността не е това, което ни заобикаля. Ние създаваме реалност за себе си. Мисленето, действията и идеите влияят на възприемането на света. Светът е много по-податлив, отколкото изглежда. В него има всичко необходимо. Можем само да го вземем.

„Вие вярвахте, че можете да правите всичко и навсякъде, и да станете това, което искате, когато пораснете. И тогава научихте, че всичко това е забранено. Казаха ви, че трябва да пораснете и да спрете да мечтаете, че трябва да се държите разумно и да не си поставяте твърде високи цели за себе си ”- от книгата„ Бъдете най-добрата версия на себе си ”.

Всичко започна с мечтата да си намеря работа, като програмист. Бях на 18. Тогава разбрах, че утрешният успех е резултат от днешните усилия и използвах трите летни месеца за развиване на умения и през зимата достигнах целта си. Не бях прекалено умна. Просто исках тази работа и я получих.

Всяка сутрин ни се дава шанс да станем по-добри и би било глупаво да го пропускаме. Много хора през целия си живот мечтаят за неща, които се постигат чрез проста дисциплина. За какво мечтаеш? Може би трябва да направиш само една стъпка и ще си близо до мечтата си!

НАЙ-ТРУДНИТЕ ПЕРИОДИ В ЖИВОТА НИ ПРАВЯТ ПО-СИЛНИ

"Безпокойството и съмненията се преодоляват само чрез действия, а пропуснатият шанс ще обърка целия ви живот."

Мечтайте! Колкото по-висока е вашата цел, толкова по-далеч ще стигнете.

Знайте, че бъдещето ви се определя от моментите, когато ви е трудно. Животът ще хвърли препятствия на пътя ви, за да провери дали сте готови да овладеете това, което искате. Готови ли сте да вземете това? Ако е така, отидете и го вземете!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама