Най-трудните периоди в живота ни правят по-силни


Най-трудните периоди в живота ни правят по-силни
Снимка: iStock

Помнете, че всичко лошо ще премине. Ще станем по-силни. Това може да ви се стори странно, но истината е, че както големите, така и малките проблеми ни раняват поради едни и същи причини:

Нашите идеални очаквания не са изпълнени. Когато започнем нов бизнес или връзка (каквото и да е), предварително имаме идея как трябва да изглежда всичко. По правило тази идея в крайна сметка е неправилна. Животът не се развива според предварително обмислен план. Хората не се държат така, както очакваме. Представяме си определени идеални събития и хора и сами вярваме в тях. Животът ни обаче не се оказва точно както очаквахме и определено това боли!

Започваме да бъдем побеждавани от съмненията за себе си. Провалът се отразява на егото ни. Това предизвиква съмнение в собствените ни способности, в реалистичността на целите и в резултат на това в собствената ни стойност. Започваме да се питаме: „Защо правя това?“, „Струва ли си?“, „Заслужавам ли това, което искам да получа?“

Ние сме погълнати от чувството за собствена безпомощност. За съжаление, понякога наистина не успяваме да реализираме плана си. Въпреки това, щом започнем да се чувстваме жертва на обстоятелства, ние се съмняваме в своята способност да постигнем нещо стойностно. Разбира се, това е още един допълнителен провал, който търпим по пътя си.

Добрата новина е, че винаги имаме надежда...

В крайна сметка най-трудните периоди от живота наистина ни правят това, което сме!

Първата стъпка напред е приемането.

Има два вида болка. Има болка, която причинява страдание, и болка, която причинява промяна. Ако спрете да се съпротивлявате и приемате случващото се, тогава болката ще ви помогне да се разрастнете в личен план.

За да продължите напред, първо трябва да се примирите с реалността, такава, каквато е. Приемането е важна отправна точка, от която можете да започнете да се движите във всяка посока, която сте избрали.

Да се ​​примирите значи просто да оставите ситуацията такава, каквато е. Това не означава, че не искате да промените нищо. Въпросът е само в осъзнаването, че можете да контролирате само себе си (вашите действия) в даден момент.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ЖИТЕЙСКИ УРОЦИ СЕ КРИЯТ В НАШАТА БОЛКА

За да се освободите от емоционалната болка, трябва да я почувствате.

Когато животът ви се разрушава, никога не се извинявайте, че сте прекалено чувствителни или емоционални. Няма причина да се срамувате от това как се чувствате. Няма причина да се срамувате да изразявате болката си, ако тя е повече от реална за вас. Това предполага, че имате голямо сърце и че не се страхувате да го демонстрирате.

Проявата на емоции е признак за сила на личността. Тези, които те осъждат за човечност, говорят за необходимостта да се държиш по-прилично, да бъдеш по-сдържан и да се опитваш да бъдеш като другите.

Опитвайки се да скриете болката, само усложнявате всичко. Позволявайки си да изпитвате негативни емоции и осъзнавайки, че понякога всички се чувстваме така, вие си давате възможност да се справите с реалното състояние на нещата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама