Най-важните житейски уроци се крият в нашата болка


Най-важните житейски уроци се крият в нашата болка
Снимка: iStock

Лошите неща, които ви се случват, не са по ваша вина. Не сте го искали и най-важното - не сте го заслужили. Не спирате да си повтаряте, че това не е честно и не може да разбере защо ви се случва.

Всички носим белезите и раните, нанесени от живота на душите ни. Някои от тях са причинени от огромна несправедливост, други от болка, която не можем да оставим след себе си.

Понякога картите, които животът ни дава, не са в наша полза, но няма какво да направим, за да променим това. Но не трябва да забравяме, че изцелението зависи изцяло от нас. И вместо да считате това за тежък товар, струва си да се научите да третирате всеки провал като рядък подарък.

Изцелението на душата винаги е било наша отговорност, защото ако не направим, несправедливите житейски обстоятелства ще се превърнат в неизследван живот. Заздравяването на духовните рани е наша отговорност, защото безсмислената и неиздадена болка се предава на близките до нас. Но не искаме това, което сме направили с нас, да се превърне в това, което правим с тези, които обичаме.

Отговорността за изцелението е наша, защото имаме само един живот, един шанс да направим това, което е най-важно за нас.

Ние сме отговорни за собственото си изцеление, защото искаме да живеем щастлив живот. Но ако седим и чакаме някой да ни направи щастливи, необходимите промени никога няма да се случат. Такъв подход може да ни направи само зависими, а ние изобщо не се нуждаем от това.

НЯМА ПО-СИЛНА И ПО-МОЩНА ЖЕНА ОТ ТАЗИ, КОЯТО Е БИЛА НАРАНЕНА

Трябва да се лекуваме, защото душевните рани са неудобни, а неудобството почти винаги показва, че е време да вземем съдбата си в свои ръце и да започнем да действаме правилно, а не както се очаква от нас.

Просто сме длъжни да работим върху своето изцеление, защото всеки велик човек, на когото се възхищаваме, е започнал с факта, че целият свят е бил срещу него, и в крайна сметка е осъзнал, че неговата вътрешна сила е в състояние да преодолее всякакви външни препятствия.

Дължим го на себе си, за да излекуваме душата си - най-вече защото това "изцеление" изобщо не е връщане към нормалното. Ние не ставаме това, което сме били преди, ставаме това, което никога не сме били - някой по-силен, по-мъдър и по-мил.

Често не сме в състояние да осъзнаем: най-важните житейски уроци се крият в нашата болка. Въз основа на тях можем да започнем да изграждаме всичко, за което някога сме мечтали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


 • Българските книги, които всяка жена...
  Българските книги, които всяка жена трябва да прочете

  Дори да не сте голям фен на прелистването на страници, факт е, че четенето на книги може да направи чудеса за нашите умствени способности, настроение и чувства. В случай, че се нуждаете от малко вдъхновение, ето няколко книги на български автори, които определено си заслужават! „Пътуване към себе...

 • Зодиите, които ще забогатеят през ЮНИ...
  Зодиите, които ще забогатеят през ЮНИ

  Страхотни изненади очакват някои от зодиите в началото на лятото. На големи печалби през юни ще се радват 3 от зодиакалните знаци. Вижте кои: Везни Повечето Везни не вярват в късмета си. Особено през изминалите месеци, когато сякаш всичко беше срещу тях. Е, сега нещата ще се променят. Рязко ще забогатеете...

 • Виктория Капитонова: Общувам добре...
  Виктория Капитонова: Общувам добре с всички от "Ергенът"

  Виктория е на 27 години, родом от гр. Чебоксари, Русия. Тя спечели риалити формата "Ергенът", но заедно с победата, успя да си навлече и гнева на зрителите. Красавицата, която си изкарва прехраната като инфлуенсър, за поредна седмица е блокирана в социалните мрежи. В крайна сметка тя успя да се свърже...

 • Зодиите, които ще имат голям КЪСМЕТ...
  Зодиите, които ще имат голям КЪСМЕТ през юни

  Свързваме месец юни с началото на любимия на всички сезон – лятото. Плаж, слънце, коктейли и приятна компания… какво повече да искаш? Може би малко късмет, който да направи живота още по-приятен. Е, за някои зодиакални знаци месец юни ще е изключително късметлийски. Дали през месец юни късметът...

 • Виц за днес, 25 май...
  Виц за днес, 25 май

  Хванал веднъж един момък златната рибка. - Пусни ме, момко - рекла с човешки глас тя - ще ти изпълня едно желание, каквото поискаш! Злато, богатства, красиви жени, мъдрост - само кажи! - Винаги съм бил прост - казал момъкът - затова искам мъдрост! И златната рибка го дарила с цялата мъдрост на света....

 • Хороскоп за днес, 24 май...
  Хороскоп за днес, 24 май

  Овен Този вторник си сложете розовите очила. Щом сте живи и здрави, всичко е поправимо. А вие дори нямате сериозни проблеми. Телец Страхът не е добър съветник. Така се ограничавате да разберете какво точно може да се случи, а то вероятно не е толкова лошо, колкото го рисува въображението ви. Късметче...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама