Най-важните житейски уроци се крият в нашата болка


Най-важните житейски уроци се крият в нашата болка
Снимка: iStock

Лошите неща, които ви се случват, не са по ваша вина. Не сте го искали и най-важното - не сте го заслужили. Не спирате да си повтаряте, че това не е честно и не може да разбере защо ви се случва.

Всички носим белезите и раните, нанесени от живота на душите ни. Някои от тях са причинени от огромна несправедливост, други от болка, която не можем да оставим след себе си.

Понякога картите, които животът ни дава, не са в наша полза, но няма какво да направим, за да променим това. Но не трябва да забравяме, че изцелението зависи изцяло от нас. И вместо да считате това за тежък товар, струва си да се научите да третирате всеки провал като рядък подарък.

Изцелението на душата винаги е било наша отговорност, защото ако не направим, несправедливите житейски обстоятелства ще се превърнат в неизследван живот. Заздравяването на духовните рани е наша отговорност, защото безсмислената и неиздадена болка се предава на близките до нас. Но не искаме това, което сме направили с нас, да се превърне в това, което правим с тези, които обичаме.

Отговорността за изцелението е наша, защото имаме само един живот, един шанс да направим това, което е най-важно за нас.

Ние сме отговорни за собственото си изцеление, защото искаме да живеем щастлив живот. Но ако седим и чакаме някой да ни направи щастливи, необходимите промени никога няма да се случат. Такъв подход може да ни направи само зависими, а ние изобщо не се нуждаем от това.

НЯМА ПО-СИЛНА И ПО-МОЩНА ЖЕНА ОТ ТАЗИ, КОЯТО Е БИЛА НАРАНЕНА

Трябва да се лекуваме, защото душевните рани са неудобни, а неудобството почти винаги показва, че е време да вземем съдбата си в свои ръце и да започнем да действаме правилно, а не както се очаква от нас.

Просто сме длъжни да работим върху своето изцеление, защото всеки велик човек, на когото се възхищаваме, е започнал с факта, че целият свят е бил срещу него, и в крайна сметка е осъзнал, че неговата вътрешна сила е в състояние да преодолее всякакви външни препятствия.

Дължим го на себе си, за да излекуваме душата си - най-вече защото това "изцеление" изобщо не е връщане към нормалното. Ние не ставаме това, което сме били преди, ставаме това, което никога не сме били - някой по-силен, по-мъдър и по-мил.

Често не сме в състояние да осъзнаем: най-важните житейски уроци се крият в нашата болка. Въз основа на тях можем да започнем да изграждаме всичко, за което някога сме мечтали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама