Прочетете това, ако чувствате, че светът ви се срива


Прочетете това, ако чувствате, че светът ви се срива
Снимка: iStock/Guliver

Искате да прочетете тази статия, защото вероятно преживявате труден период в живота си, нали?

Дори и да не ви познавам, бих искала да се свържа с вас и да ви утеша.

Да ви кажа, че тази буря ще мине. Тъй като не мога да ви помогна по друг начин, вместо това ще се опитам да ви утеша с някои думи на надежда и щастие.

Думи, с които искам да върна вярата ви и да ви покажа, че нищо не е толкова трудно, колкото изглежда.

Можете да победите това!

Вие сте много по-силни от всичко, което ви се случва!

Вие сте невероятни точно такива, каквито сте и не позволявайте на никого да ви убеждава в обратното. Знам, че животът ви поднася лимони отново и отново. Знам, че боли. И знам, че хората казват, че ще мине.

Уловката е, че не им вярвате, нали? Мислите, че тази ситуация, в която сте заседнали сега, е краят на света.

Е, не е!

И трябва да ми се доверите.

Аз няма да ви кажа, че животът е лесен. Не е!

Защо първо плачем, когато се родим? За да сме подготвени за всички онези бури, които животът поставя пред нас, може би.

Ще преминете през толкова много фази от живота си. И всички те ще бъдат различни. Някои приятели ще ви предадат. Любимият човек ще ви изневери. Ще се карате с родителите си.

Но това се нарича ЖИВОТ! Вие не сте този, който може да повлияе на всичко, което се случва. Съдбата е тази, която ни кара да се чувстваме нещастни. Но всичко може да се промени!

Можете да направите живота си перфектен, ако наистина го искате. Всеки път, когато преминете през труден период, трябва да търсите смисъла в него. Може би Бог ви изпраща всички тези проблеми, за да ви научи на урок. Може би Той иска да ви направи по-силни. Просто намерете начина си да се отърсите от стреса.

Плачете. Викайте. Но облекчете болката си. Трябва да й позволите да излезе от вас.

Правете неща, които ви карат да се чувствате щастливи. Излезте с приятелите си. Разказвайте смешни шеги. Смейте се. Животът не се състои в получаването на добри карти – а в това как ще изиграете лошите карти, които са ви раздавали по добър начин. 

ВСЯКА СУТРИН Е ШАНС ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЖИВОТА СИ НАНОВО

Винаги имайте надежда! Отказването не е опция.

Прочетете книга. Пътувайте. Пейте под душа. Усмихнете се на непознат на улицата. Малките неща могат да направят нашия ден прекрасен- просто трябва да го разберете.

Затова, моля ви, оставете своя смартфон или лаптоп, и излезте. Изживейте живота си максимално. И имайте предвид, че не сте сами. Била съм там и все още съм жива. И съм щастлива!

Не забравяйте, когато животът угаси светлините пред вас и зад вас, просто следвайте пътя си и кажете спокойно: „Нямам нужда от светлина, аз ще намеря пътя си дори в тъмнината!“

Вярвам във вас!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама