Парфюм за душата: Разговори по женски част - 2 част


Парфюм за душата: Разговори по женски част - 2 част
Снимка: iWoman.bg

Лято е, време за споделяне и заЕдност. Така го чувствам и поканих в следващите няколко седмици главния редактор на iWoman, прекрасната Весела Софева, да е с мен тук в рубриката "Парфюм за душата". Тя ми задава любопитни женски въпроси, аз отговарям и споделяме разговорите си с вас. Пожелаваме ви усмихнато лято и приятно четене.

Ето и за какво си поговорихме този път.

Какво да правим, когато навън е слънчево, а в душата ни е тъмнина?

Искам да съм жената, която се радва на живота и не винаги е в състоянието, в което желае нещата да са различни. Затова, когато ми е мрачно, се сещам за всичко, което нося в себе си – всичко, което съм постигнала, което съм изгубила, за силата си, увереността, любовта, радостта, за семейството си и колко много ги обичам… За всичко, което съм… и слънцето в душата ми изгрява.

Макар че лятото свързваме с положителни емоции, много жени го възприемат като времето, в което техните приятелки почиват с половинките/семействата си, а те само гледат щастливите им снимки в социалните мрежи. Как да се радваш на лятото, когато си необвързана?

Отдавна е отминало времето, в което гледам на лятната почивка като на времето само с любимия. То може да е с него, а когато го няма или е зает, да бъде и времето с приятели, приятелки, семейство, себе си. За мен по-важен е моментът за отпускане в самата почивка, за планиране и изживяване на лятото в истинските му настроения и красота. Почивката е такава, каквато си я направим, с или без половинката. Какъвто и да е статусът на обвързване, вярвам, че да се радваме на лятото не зависи от този фактор.

Планирам лятото си, за да му се радвам. Планирам ходенията до морето, уикендите в планината, срещите на чаша вино с приятели, музиката, филмите, книгите, повечето сън… Забавям ритъма, дори намалявам времето за хобито ми, за да усетя безгрижието на лятото… Така му се радвам.

Би ли отишла сама на почивка и къде?

Обичам моментите със себе си, да оставам в тишина, да се разходя, да мога да се чуя. Но да отида абсолютно сама на почивка не ми се е случвало. Обичам и компанията, и споделеността, свързването, емоциите, разговорите – което е най-добрият начин за разсейване от мислите.

Автор: Юлия Атанасова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама