Писмо до мен самата


Писмо до мен самата
Снимка: iStock/Guliver

За да го започна, първо ще каже, че много се гордея с теб. Животът напоследък не е лесен за теб и наистина съжалявам за това. Но въпреки това ти успяваш да държиш главата си изправена и продължаваш да се бориш.

Бъди горда с всичко, през което преминаваш, и най-вече - каква си станала.

Спри да бъдеш толкова строга към себе си. Всичко ще дойде на мястото един ден. Всичката болката и чувство на неудовлетвореност ще си струват. Помни, всичко се случва с конкретна причина. Т си на точното място, на което трябва да бъдеш. Затова дишай, бъди търпелива и вярвай на хода на живота си. Остави всички очаквания, които си създала в главата си. Приеми реалността такава, каквато е. Приеми живота такъв, какъвто е.

Не приемай всичко толкова лично и се опитай да не позволяваш на другите да те спъват по пътя ти. В повечето време нещата, които се случват, нямат нищо общо с теб и не зависят от теб. Когато някой те накарани, се опитай да разбереш неговата гледна точка. Прости им. Научи се от техните грешки и го остави в миналото. Не всичко винаги е така, както изглежда.

Ти си перфектна във всяко едно отношение, особено с недостатъците си. Приеми нещата, които те правят различна.

Макар че си мислиш, че си съкрушена, има толкова много красота в болката ти. Също така, не си толкова разбита, както си мислиш. Ти си по-силна от всичко, което се е опитало да те събори. Ти си оцеляла, а не жертва. Затова не бъди толкова строга към себе си, и двете знаем, че даваш най-доброто от себе си.

Създай смислен живот за себе си, с който можеш да се гордееш. Обещай ми, че ще се възползваш максимално от всичко. Никога не се отказвай от мечтите и целите си. Не губи времето си с хора, които не вярват в теб. Нямаш нужда от такива хора в живота си. Обгради се само с хора, които те окуражават и те вдъхновяват.

Ти заслужаваш света и дори повече. Ти си умна. Ти си красива. Ти си си самодостатъчна. Ти си всичко.

Опитай се да не разчиташ много на другите за щастието си. В края на деня единственото нещо, което ти е гарантирано, си ти самата, никога не забравяй това.

Благодаря ти, че никога не се отказваш и си толкова твърда. Ти вдъхновяваш други. Остани силна. Бъди по-красива от всякога. Накарай ги да се чудят как го правиш.

Знаеш, че заслужаваш света, затова сега отиди и го покори!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама