Подкрепете 8 женски каузи за 8 март


Подкрепете 8 женски каузи за 8 март
Снимка: Фондация BCause

За пета поредна година през март от Фондация BCause подкрепят организации, които работят с жени, пострадали от домашно насилие, а в много от случаите – и с техните деца, както и такива, които работят активно за превенция на проблема.

Основната им цел е да помогнат на 8 организации, работещи за достоен живот на жените, да проведат успешни дарителски кампании. Нуждите на организациите продължават да нарастват. Случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола, само от началото на тази година са прекалено много, а всяка седмица от 2023 година една жена губи живота си.

8 организации започнаха кампании в Платформата.бг за 8 март - Денят, посветен на международното признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

Кампаниите ще продължат до 6 април, когато Фондация BCause ще удвои набраната от тях сума до 3000 лв.

За 8 март подкрепете жените, преживели насилие, като дарите на една или повече от избраните 8 организации:

Асоциация "Ная" - Търговище искат да наберат 4800 лева, с които да платят 8 съдебни дела за 8 жени в тежка ситуация на домашно насилие и нужда от спешна защита.

Фондация П.У.Л.С. - Перник има за цел помогне на 40 майки и деца в Кризисния център. Сумата от 10000 лв. е за хранителни продукти, лекарства, средства за отопление и електричество на Центъра, медицинска грижа при нужда, психологическа подкрепа, социален работник или водене на дела.

Женско сдружение "Екатерина Каравелова" - Силистра набира 3500 лв. да закупи електрическа готварска печка, кухненски шкаф, кухненска маса с четири стола, разтегателен диван, телевизор, спално бельо, дрехи и обувки за семейство на самотна майка с 3 деца. Тя разчита само на 400 лв. от наследствените пенсии на децата, тъй като има само временна заетост през лятото.

Фондация "Конкордия България" има за цел да проведе Програма за семейно планиране за 30 жени от маргинализирани общности от София и Перник. Необходими са 4000 лв., които да покрият разходите за информационни срещи в махалите, занимания за децата по време на сесиите; водене на жените на прегледи. Целта е жените да се образоват по темата за насилието и да разберат, че не е нормален начин на живот, да бъдат критични към отношенията в семейството си и да възпитават своите деца да разпознават насилие.

Сдружение "Самаряни" - Стара Загора иска да подобри условията в 4 спални в Кризисен център “Самарянска къща”, необходими са 9640 лв. за закупуване и монтаж на 4 климатика и 4 телевизора, за да има уют и лично пространство за настаненитев Центъра майки с децата им

Сдружение "Съвет на жените бежанки в България" набира 9000 лв. за закупуване на пелени в различни размери и хигиенни пакети (шампоани, сапуни, мокри кърпички, пасти и четки за зъби, дамски превръзки) на деца и жени бежанци, търсещи закрила или с предоставена временна закрила.

Фондация "ДА - обединени срещу насилието" - Пловдив набира 6000 лв. за дооборудване на учебна зала за жени, претърпели домашно насилие - интерактивна дъска, проектор, компютър, 10 стола и 10 маси с цел жените да получават безплатно знания и умения, с които да се справят на пазара на труда и да станат финансово незасивсими от насилниците.

Фондация EMPROVE набира 3000 лв. за нов тираж на картите “Пробуждане между редовете”. Картите са умалена версия на 30 вълнуващи истории на жени, оцелели от домашното насилие, илюстрирани от избрани художници. Жените са имали смелостта да покажат чрез личните си истории, че проблемът съществува и да вдъхнат кураж на другите, които се страхуват и срамуват да говорят открито и да търсят помощ. Освен естетическа и колекционерска стойност, 30-те карти имат и терапевтични ползи, като към комплекта са описани различни видове игри и задачи за себеопознаване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама