Погрижете се за силните хора в живота си, защото те са най-уязвимите на този свят


Погрижете се за силните хора в живота си, защото те са най-уязвимите на този свят
Снимка: iStock

Една мъдра китайска поговорка гласи: "Зелената тръстика, трепереща на вятъра, е по-силна от могъщия дъб, който се разрушава от бурята".

Има много смисъл в тези думи!

Силните хора са отговорни не само за себе си или за своите близки. Те са отговорни за целия свят, присъстващ в живота им.

Силните хора не могат да бъдат наречени по-устойчиви и по-здрави от всички останали. Но те осъзнават, че не могат да си позволят просто да лежат и да не правят нищо, ако съдбата на някой да зависи от тях.

Дори когато и на тях самите им е много трудно, когато не се чувстват добре, такива хора все още намират сили да се хвърлят във водата, спасявайки давещо се дете, да го извадят от водата и да се уверят, че вече нищо не застрашава живота му. Може би след това те ще почувстват собствената си болка. Лекарите неведнъж трябва да стават свидетели на подобни чудеса.

ИМА ГРЕШКИ, КОИТО МОГАТ ДА СЪСИПЯТ ЖИВОТА ВИ

А силните хора страдат много от самотата. И въпросът не е, че те не могат да са щастливи сами със себе си. Въпросът е именно в тяхната сила! Нека бъдем честни -  малцина от нас може би са си помисляли, че силен човек страда от самота, депресиран е или има изобщо някакви нужди и проблеми.

Тези хора живеят същия живот, както всички останали, плащат сметките си навреме, насърчават другите хора, споделят положителните си вибрации с другите и като правило никога не натоварват хората със собствените си проблеми. С тях винаги е лесно, те са много последователни и надеждни, въпреки че понякога общуването с такива личности не е много лесно, защото те крият дълбоки рани в душата си.

Понякога силните хора се затварят в порочния си кръг от супергерои, опитвайки се да спасят всички наоколо, като същевременно губят собственото си „аз“.

Ето защо, при всяка удобна възможност, опитайте се да напомните на някой силен човек, че той също се нуждае от грижи. Дайте му нужното внимание и любов, без значение дали той ви е помолил или не.

В крайна сметка, както във филмите, такива хора са първите, които идват на помощ в най-трудния момент. И никога не знаете със сигурност кога отново ще се нуждаете от помощта им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама