Помнете, че имате силата да контролирате как се чувствате


Помнете, че имате силата да контролирате как се чувствате
Снимка: iStock

Хората имат нужда от емоции. Социалните взаимодействия са изключително важни за нас. Те са голяма част от живота ни. Те дори са всичко в нашия живот. Само си представете свят, в който живеем сами. Нямаше да имаме цел. Ще има неща около нас, но ще живеем без емоции.

Ние, живите същества, всички сме едно цяло, пълно с енергия и емоции. Какво чувстваме един към друг и социалните ни взаимодействия - това е, което ни кара да се чувстваме живи.

Светът е изграден от равновесие. Има добро и лошо. И това е нужно: не би било възможно да сме щастливи, ако никога не можем да бъдем тъжни. Независимо дали е любов, омраза, щастие, гняв или каквото и да е, емоциите са най-доброто нещо, което ни се случва. Проблемът е, когато балансът е нарушен. И има много неща, които могат да влияят на емоционалния ни баланс, като основното са емоциите на другите!

Ние, хората, ние сме истински гъби. Ние поглъщаме емоциите на другите. Не искате ли да се смеете и да сте щастливи, когато сте около щастливи хора? Не сте ли малко по-депресирани, когато хората около вас са нещастни? Ето защо е толкова важно да сте заобиколени от хора с добра енергия, ако искате да запазите добрите вибрации в живота си!

Има един малък проблем с това „поглъщане на емоцията“: поглъщаме позитивността и негативността по същия начин, но сме склонни да държим и мислим за отрицателните емоции много повече от положителните. Нека обясним:

Когато чувстваме положителни емоции към себе си, това ни кара да се чувстваме добре. Не мислим за това прекалено много - не правим анализ защо конкретен човек ни се усмихва или защо други хора ни карат да се чувстваме ценени. Просто се чувстваме добре.

Въпреки това, когато чувстваме негативно отношение към себе си, то има тенденция да ни влияе през целия ден. Мислим за това постоянно. Питаме се какво трябва да направим, за да се отървем от това чувство. Тогава емоционалният баланс започва да излиза извън контрол.

Но трябва да запомните нещо много важно:

Имате силата да контролирате как се чувствате!

Вътрешният ви мир ще започне тогава, когато не позволите на друг човек или събитие да контролират емоциите ви.

Така или иначе, само вие можете да решите как виждате света. Кои емоции поглъщате и кои не.

Можете да изберете да се влияете от позитивните хора около вас, които ви възпитават, правят ви комплименти и ви правят щастливи и да си създадете щит към тези, които са отрицателни. Или можете да изберете обратното. Вие сами определяте правилата!

Затова не позволявайте на други хора да контролират вашето настроение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама