Спрете за секунда и чуйте какво искат да ви кажат емоциите ви


Спрете за секунда и чуйте какво искат да ви кажат емоциите ви
Снимка: iStock

Можете да започнете да живеете, без да храните болката си, като се опитате да избягате от нея. Просто чуйте какво се опитва да ви каже, защото тези съобщения съдържат ключа към изцелението.

Понякога, когато изпитвате дискомфорт, спирането дори за секунда изглежда най-трудната задача в света. Сигурни сме, че да слушаме чувствата си е безполезно, особено ако изпитваме болка и не води до никакво решение. И се държим така, сякаш нямаме нужда да обръщаме внимание на чувството на дискомфорт, забелязваме го и като цяло приемаме съществуването му. Вместо това ние го крием или отхвърляме, като не сме в състояние да се примирим с болката.

Забравяме, че някои емоции пробиват в ума ни и заемат мястото си там. Те не издават звук, но са пълни с информация. И ако слушате, можете да определите тяхното присъствие и да познавате себе си по-добре.

Помнете, че добрите и лошите емоции вървят рамо до рамо. И ние се нуждаем от тях еднакво, ако искаме да се научим да ценим нашия свят и да бъдем себе си.

Но способността да се вслушваме в емоциите си означава да можем безусловно да приемем всичко, което ни се случва. Не трябва да обвиняваме нищо или никого, вместо това трябва да се научим да живеем в настоящето.

Нищо от горното не може да се нарече просто. Но обстоятелствата, при които сме останали, колкото и да са трудни, просто тестваме способността си да ги преодоляваме.

ЖЕНСКИ ТАЙНИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ И УСПЕШНА ЛЮБОВ

Слушайте и приемете емоциите си, защото те са част от вас!

Способността да слушате, приемате и да се съгласявате с емоциите си не означава да се поддавате на реалността. Да се ​​поддадеш означава да си позволиш да загубиш и да се убедиш, че не можеш да повлияеш на случващото се. А възприемането на собствените ни чувства, напротив, ни помага да разберем какво точно се случва, да го усетим и да  проникнем в тях, като друга част от нашата емоционална Вселена.

Това ще ви помогне да осъзнаете силата на собствените си мисли, емоции и вътрешен глас. Не забравяйте, че всички наши думи и мисли (независимо дали ги казваме на някого или не) могат да ни причинят повече вреда от това, което наистина се случва. Всъщност тази вреда се увеличава, ако откажем да приемем чувствата си.

Ще се изненадате колко полезно е да слушате усещането си за дискомфорт.

Мъдростта, която вашите емоции скриват, се разкрива в момента, в който ги слушате и се фокусирате върху тях.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама