Спри да се бориш за грешния човек, грешната връзка и грешния път


Спри да се бориш за грешния човек, грешната връзка и грешния път
Снимка: iStock/Guliver

Трябва да се откажете от идеята, че всичко, което си струва в живота, изисква борба. Само защото имате история с определен човек, това не означава, че той трябва да остане в бъдещето ви. Не означава, че трябва да се сбогувате с морала и стандартите си, за да направите място във вашия свят.

Въпреки че сте били научени никога да не се отказвате, това може да бъде вид свобода. Не бива да продължавате по даден житейски път, ако той не ви прави щастливи. Същото е и с хората. Отказването от грешен човек не показва слабост, а сила. В крайна сметка е много по-лесно да продължите с живота, който живеете, дори когато не се чувствате добре. Промяната е трудна. Да решите, че заслужавате повече, е трудно.

ТИ СИ ТОЧНО ТАМ, КЪДЕТО ТИ Е ПИСАНО ДА БЪДЕШ

Разбира се, това не означава, че трябва да се откажете при първите признаци на проблеми. Ако някой означава много за вас, тогава трябва да се борите максимално, да общувате, да стигнете до компромиси. Опитайте всичко възможно животът ви да се изравни. Трябва обаче да се научите как да различавате кога някой си струва всичките тези усилия и кога трябва да затворите вратата. Просто защото сте свикнали да имате около себе си дадени хора или неща, не ги прави нужни, а удобни. Дори и да са били подходящи за вас в миналото, това не означава, че са подходящи за вашето бъдеще…

Въпреки че сбогуванията винаги са трудни, те могат да ви спестят много стрес, самоизяждане и драма. Понякога ще ви дадат необходимия шанс да започнете отначало.

Не дължите на никого своето време или внимание. Не е нужно да продължавате да общувате с хора, да преследвате работа, които ви карат да се чувствате зле от себе си, които ви карат да се съмнявате в собствения си потенциал. Отказването, напускането и тръгването от другите не ви прави нито егоисти, нито неблагодарни. Трябва да се обграждате с хора и ситуации, които ви издигат, подкрепят, насърчават, предизвикват ви. Имате право да продължите напред…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама