Съсредоточете се върху това, което наистина има значение за вас


Съсредоточете се върху това, което наистина има значение за вас
Снимка: iStock/Guliver

Най-ценните ни стоки не са нашите смартфони, 3D телевизори, чисто нови коли или дори нашите големи и впечатляващи къщи. Нашите най-ценни стоки не могат да бъдат намерени в банката. Те не могат да бъдат поръчани онлайн. Истината е, че те са в много кратък списък. Сред най-ценните ни стоки са нашата цел, време, здраве и взаимоотношения.

Как стигнах до този извод?

Преди няколко години разбрах, че трупам в живота си много неща, които всъщност не са имали значение за мен и не са ми говорили на духовно ниво. Повече ангажименти, които нямах възможност да спазвам. Всичко това ме остави да се чувствам малко тъжна и неизпълнена. Чувствах, че нещо ми липсва, но не бях сигурна какво е.

Последва период на доста дълбока размисъл. След това започнах да предприемам някакви действия въз основа на всичко, което премислих. Освен всичко друго, това действие означава:

Сбъднах своя голяма мечта да напиша книга, макар че преди не вярвах в това.

Разбрах, че ценя свободата и гъвкавостта над способността просто да печеля повече.  Сега търся съответно нови начини за живот.

Натрупах по-малко материални притежания, но се насладих на повече духовни и истински (пътувания и празници, събития, житейски опит).

Създадох собствен микро-бизнес, така че да имам по-голям контрол върху това каква работа имам и как печеля клиенти.

Срещнах и се омъжих за човек, който ме обича със сърцето си, който ме уважава и подкрепя. Човек, който е духовно богат.

Резултатът от тези и други промени е, че качеството на живота ми се е подобрило значително. Именно това ме доведе до осъзнаването, че нашата цел, време, здраве и взаимоотношения са сред най-ценните ни притежания.

Целта е нашата причина да живеем и да продължаваме напред! Тя движи нашите действия. Тя подхранва нашата страст. Тя обхваща нашата работа, нашите взаимоотношения и подхода ни да живеем живота си. Нашата цел е това, което ни крепи, когато животът стане труден. Нашата цел дава на живота допълнителен смисъл и богатство.

Времето е едно от най-ценните неща на света!

Всички имаме 24 часа на ден - нито повече, нито по-малко. Защо някои от нас тичат наоколо, непрекъснато стресирани и се оплакват, че "нямат време", докато други сякаш си живеят в спокойно и щастливо състояние, но все пак се справят добре?

Въпреки че всички имаме отговорности и задължения, това често се свежда до избор. Много от нас ежедневно правят лоши избори. Всеки път, когато кажем "да" на нещо, ние ефективно казваме "не" на нещо друго. Проблемът е, че често казваме "да" на твърде много незначителни неща и пропускаме най-важните.

Времето е ограничен ресурс - веднъж похарчен, вече го няма. Не можем да си върнем времето, но можем да бъдем избирателни и да си служим внимателно с времето, с което разполагаме.

Толкова много от нас приемат здравето си за даденост и това е най-голямата грешка! Можем да бъдем по-добри към себе си. Можем да добавим редовно движение в живота си. Разходки, фитнес, упражнения, йога - всичко това се брои и всичко може да промени състоянието ви. Нашите тела са направени да се движат, а не да седят сгънати пред лаптопи или пред телевизори през целия ден. Здравословното хранене също може да бъде просто и приятно. Яжте повече плодове и зеленчуци, защото те съдържат важни витамини.

И не на последно място са нашите взаимоотношения, които ни носят истинско щастие. Нашите приятели, семейство и близки са това, което наистина добавя искра в нашия живот. Трябва да отделим време за насърчаване на тези отношения. Да сме заети е добре, ако сме заети с нещата и хората, които означават най-много за нас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама