Светът е пълен с хубави неща, трябва просто да ги пуснете в живота си


Светът е пълен с хубави неща, трябва просто да ги пуснете в живота си
Снимка: iStock/Guliver

Живеем в красив свят. Огледайте се около вас, невероятно е: природа, слънце, небеса, деца, езици, музика, галактики, сняг, литература, човешко съществуване...

Живеем в такава спираща дъха среда, която е пълна с магия и чудо. Въпреки че понякога  изпитаме силна тъга, дълбокото щастие може да се крие точно зад ъгъла. На една крачка от нас. На една мисъл разстояние. На една целувка...

Източниците на радост са буквално навсякъде, човек просто трябва да пренебрегне всички негативни неща, опитвайки се да ги прикрие.

Светът съществува, за да бъдете щастливи, а не нещастни. Всичко е въпрос на перспектива, на отдръпване и поглед върху света около вас. Как може някога да ви е скучно, депресирано, разочаровано, раздразнено или ревниво в свят с такава безкрайна възможност?

Недоволни ли сте от сегашната си ситуация? Просто я променете! Този свят не е единична равнина; той е огромен и разнообразен и чака да го изпитате.

Ако днес не е добър ден, събудете се утре и започнете нещата наново. С усмивка. Още по-добре, затворете очите си за една минута и ги отворете, търсейки красотата, сложността, която е тази Вселена. Забравете грозотата, неблагополучието и всичко негативни неща, на които не си струва да обръщате внимание, нито да си спомняте.

КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА ЦЕНИМ НЕЩАТА, КОИТО ИМАМЕ

До какво водят негативните мисли и действия? Те само нараняват и потискат позитивността. Само с оптимизъм и състрадание можем да излекуваме този свят от неговите неразположения. Преценката, омразата, егоизмът, огорчението и отчаянието само внасят повече зло в свят, вече обсебен от проблеми.

По отношение на доброто, хората са крайният източник на това. Всяко човешко същество е напълно различно със собствените си недостатъци, умения, опит, тайни и мечти. Всеки мъж и жена държат в себе си история толкова безкрайно интересна, че никога не може да бъде разказана напълно във филм, книга или разговор. Хората не могат да бъдат определени като невежи, красиви, егоистични, щастливи или консервативни. Всеки човек е уникален, оформен от безкрайното количество променливи, които ни предлагат свързаните със Земята съществувания. Земята е музей и всички ние сме изкуството в нея. Изучете цялото изкуство, независимо от неговата форма, цвят или текстура и ще придобиете по-голямо разбиране за музея.

Животът е това, което създавате от него. Животът е възприятие: зрение, вкус, мирис, звук и допир. Реалността зависи от интензивността и ъгъла, с който светлината удря очите ни. Реалността звучи само пор начина, по който мозъкът ни дешифрира вибрациите на въздуха около нас. Същият този въздух се усеща с поради стимулирането на нервните ни окончания и последващите сигнали към мозъка ни.

Вие решавате - да се радвате на живота и да останете депресирани! Това е вашето възприятие, така че защо да не го направите положително?

Живеем в красив свят. Време е да видите красотата. Тя е всеобхватна и невъзможна за пропускане, освен ако очите ви не са затворени. Затова ги отворете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама