За щастието няма рецепта, всеки го приготвя с аромата на собствените си чувства


За щастието няма рецепта, всеки го приготвя с аромата на собствените си чувства
Снимка: iStock

Много философи са се опитвали да опишат щастието и са били на различни мнения за това как да достигнем състоянието на щастието. Някои от тях посочват, че това е състояние на вътрешен мир, докато други го определят като дълбоко удовлетворение. Някои от тях свързват така мечтаното щастие с духовността, докато други смятат, че можете да бъдете щастливи без причина.

Наистина се чудя защо хората толкова много са се затруднили да опишат щастието, докато има практично и логично описание за това, поне според мен- щастието е отсъствието на лоши емоции.

Какво е щастието?

Щастието това са прекрасните чувства и емоции, които всеки човек изпитва в живота си. Ако се чувствате стресирани, тогава не можете да се чувствате щастливи, ако се чувствате депресирани, също не може да изпитате радост.

За щастието няма рецепта. Всеки го приготвя с аромата на собствените си чувства. За някои то ухае на любов и разбирателство, за други има вкус на успех и признание. За трети то е семейство, а някои може да го приемат като нещо материално.

Определението за щастие не е универсално

Имам приятел, който не се радва на нищо повече в живота си, отколкото да седи сам на някое спокойно място. Друг мой приятел се чувства изключително щастлив, когато се среща с нови хора, а имам и познат, който се чувства щастлив, когато успява в живота, когато изгражда бляскава кариера.

Една от грешките, която правят много хора, когато се опитват да определят щастието е, че смятат, че има универсално определение за това, докато всъщност моето щастие е различно от вашето щастие. Това е самата истина!

За да сте истински щастливи, трябва да можете да разберете как работи вашата собствена система за щастие, след което да работите върху осигуряването на нещата, които ви правят щастливи.

Започнете още сега!

Намерете смисъл в живота си. Радвайте се на малките неща!

Да, от време на време може да се чувствате зле, но отношението ви нека остава същото. Създайте собственото си щастие със собствените си ръце, въпреки всички препятствия, с които се сблъсквате в живота си.

Точно както всичко, за което се борим и за което ни пука, щастието също е едно от най-важните неща в живота ни. Или ще го вземем още сега, или ще продължим да се борим за него, докато не го получим, нямаме други възможности!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама