Тайната на правилното решение


Тайната на правилното решение
Снимка: iStock/Guliver

Как да сте сигурни, че сте на прав път, когато всичко около вас ви се струва тотална каша, изпитвате трудности и сте супер объркани, а времето ви притиска?

В момент, когато знаете, че от вас зависи всичко и сте нагърбени с тежката задача да кажете "да" или "не", а ситуацията е сложна и няма прав път, най-важното, което можете да направите, е да запазите самообладание и да се доверите на вътрешния си свят и своите лични усещания и желания.

Обикновено правилното решение и добрият избор за едни е съвсем различен, отколкото за други. Това зависи и от ситуацията и времето, в което се случват промените. Всеки момент крие своите специфики и спрямо него едно решение може да работи, но това няма да е така в друг момент.

В този ред на мисли - правилни решения няма, затова в трудни моменти не се напрягайте, защото каквато и да бъде преценката ви, няма да бъде тотално грешна. Човек се учи от грешките си.

Ако в следващ период оцените, че сте сбъркали, това не е непременно лошо или грешно. Това е било вашето моментно състояние и тогава сте били прави за себе си и спрямо желанията си. Нека това развитие на събитията да бъде ваш урок и да ви помага за в бъдеще. По-важно е да си дадете правилна оценка на ситуацията и нейното развитие, защото това ще изгради у вас нови умения и ще ви даде увереност.

Когато сте на кръстопът и изпитвате съмнения как да постъпите, най-добре е да се доверите на своите вътрешни усещания, но и не забравяйте да направите прецизна оценка на ситуацията. Списъците с плюсове и минуси винаги са верен помощник в такъв момент. Ако отделите време за рационална преценка, шансовете да сгрешите са много по-малко.

Слушайте сърцето си, но не забравяйте, че понякога разумът ви дава ценни съвети, които е хубаво да вземете под внимание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама