Ти си толкова повече от постиженията ти


Ти си толкова повече от постиженията ти
Снимка: iStock/Guliver

Кариерата ви не е вашият живот. Твърде често в свят, в който определяме и оценяваме другите въз основа на техния успех, професионалните върхове се превръщат в единствено постижение. В свят, в който идеята да бъдем „бизнес дами“ е идолизирана, не успяваме да видим, че в живота има толкова повече неща.

Още от момента на проговаряне чуваме въпроса „Каква искаш да станеш, когато пораснеш?“ и така нашата кариера се превръща във вътрешна цел от най-ранна възраст. Казваха ни, че ако не се справяме добре в училище, ще бъдем неуспешни в живота. Стараехме се в университета, очаквайки да работим усилено и да ни се отворят много “вратички”. Посветихме най-добрите години от живота на дейности и преживявания, които ще изглеждат добре в нашите автобиографии.

12 ЗАКОНА НА КАРМАТА, КОТИО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Смятаме, че сме еволюирали, но все още имаме своите маймунски инстинкти, които ни казват, че трябва да се изкачим до върха на дървото, за да бъдем успешни и желани. Преди да се усетим, даваме сърцето си и всяка будна минута в името на работата, а усещането за празнота преобладава. Опитваме се да игнорирате чувството, докато изпълваме живота си с още по-безсмислени постижения и с надеждата да оставим отпечатъка си върху света.

Може би смятаме, че колкото по-високо се изкачваме, толкова по-добра ще бъде гледката и по някакъв начин ще ни накара да се почувстваме цели. Гледаме отвисоко на хората, които не са постигнали същото ниво на успех, но по някакъв начин изглеждат по-щастливи. За разлика от дървото обаче, стълбата никога не свършва. И в един момент се оказваме в омагьосан кръг, преследвайки следващото повишение, за да се почувстваме отново щастливи.

Кариерата и професионалните постижения не определят кои сте. Защото сте много повече от това. Вие сте човекът, който обича да чете за забавление, човекът, който се смее най-силно на семейни събирания, човекът, който се възползва от всяка възможност да бъде с приятелите си, човекът, който обича да ходи на кратки пътувания или човекът, който обича да спортува. Отъждествяването с нещата, които хранят душата ви, е единственият начин да запълните тази непрекъснато нарастваща празнота в сърцето си. Това са малките неща, които определят дали сте живели живот, изпълнен с радост и любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама