Търпението е прекрасно качество, но животът е прекалено кратък, за да търпим дълго


Търпението е прекрасно качество, но животът е прекалено кратък, за да търпим дълго
Снимка: iStock/Guliver

Сега не ме разбирайте погрешно, не казвам, че търпението не е добродетел. Напротив! Всеки, който има деца, знае значението на търпението. Също така то помага при инвестиране (мислите дългосрочно),пазаруване (издържате за най-добрата сделка) или всякакъв вид ежедневни дейности, които тестват колективното ни търпение.

Много често най-хубавите неща в живота също се случват след дълго търпеливо чакане.

Всъщност търпението е прекрасно качество. Но помислете и за още нещо- животът е прекалено кратък, за да търпим дълго. Трябва да знаем за какво можем да чакаме, колко можем да чакаме и дали си струва.

Да бъдем твърде търпеливи с всичко и всеки, може да ни изиграе лоша шега.

Замислете се с колко много неща в живота си се примиряваме и колко лошо отношение търпим.

Не, не е правилно да търпиш, когато шефът ти се държи лошо с теб. Когато не оценява всичко, което правиш за него, когато никога не е доволен от работата ти. А ти даваш всичко от себе си. Не, не е нужно да търпиш това!

Не е правилно да търпиш обидните думи на някой непознат. Ако продавачът в магазина е имал лош ден и му е криво, нужно ли е да си го изкарва на теб? Да те гледа лошо и да се държи зле с теб, когато ти си усмихнат и любезен. Не, не е нужно да търпиш и това!

Ако си в романтични отношения, които те карат да се чувстваш зле, ако човекът до теб не те разбира и подкрепя, нужно ли е да търпиш това? Да, може би си казваш, че той ще се промени и ще стане по-добър човек. Може би си го казваш от месеци, от години дори. Мислиш ли, че нещо ще се промени? Трябва ли да търпиш лошото му отношение, трябва ли да се чувстваш неоценена или неразбрана? Разбира се, че не! Животът е твърде кратък, за да се задоволяваме с лоши отношения и почти любов. Всеки заслужава да бъде щастлив, да намери човек, който ще го цени и ще го обича истински.

Затова е време да се замислите дали не сте прекалено търпеливи към неща и хора, които не си заслужават!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама