Вашият начин на живот е отражение на това кои сте в действителност


Вашият начин на живот е отражение на това кои сте в действителност
Снимка: iStock

Щастието е изкуство и умение. Нашият начин на живот понякога говори много повече от най-силните думи и дава яснота на онези около нас относно това кои сме, какво мислим и към какво се стремим.

Какво е начин на живот? Това е комбинация от нашите цели, действия по пътя към тях и чувствата ни, когато ги постигнем. Начин на живот - това е начинът, по който се обличаме, какво караме и какви забавления предпочитаме.

Лайфстайлът е комбинация от външна красота и елегантност с вътрешна пълнота, стил, интелигентност, емоционален контрол в трудни моменти и способността да се отпуснете и да се забавлявате, когато напрежението утихне.

Успешните хора (както и тези, които се стремят към успех и посвещават живота си на това) на пръв поглед създават впечатление за образовани, знаещи и умни хора. Начинът, по който се държат, не оставя и най-малкото съмнение сред околните, че тези хора наистина са се посветили изцяло на личното развитие и постигането на целите си.

Всичко, буквално всичко в живота ни, изпраща на другите ясно и недвусмислено послание относно това колко искаме да постигнем целите си. Какво правим, какво казваме, дори дрехите и външността ни могат да покажат на другите как сме свързани със собствения си живот.  И дори начинът, по който прекарваме свободното си време - да се заровим пред  компютъра или телевизора, да разговаряме с децата си, да се забавляваме с колеги или, да речем, да ходим на различни курсове или спорт - може да разкаже много за нашия поглед върху живота и личните ни ценности.

Някои хора смятат, че е трудно да се научат да живеят по-добре, по-правилно, по-целенасочено. Повярвайте ни, за да започнете да живеете по различен начин, изобщо нямате нужда от повече пари. За да направите това, просто трябва да започнете да мислите в правилната посока и да започнете да оценявате повече какво е наистина важно в живота ви.

ВСЯКА СУТРИН Е ШАНС ДА ЗАПОЧНЕШ ЖИВОТА СИ НАНОВО

Фактът, че имаме свой собствен начин на живот, означава на първо място, че сме се научили да живеем както можем. Това е умение, което може да се овладее, а не условие, към което трябва да се стремите. Това е способността да запълваме живота си (както и живота на онези, които са ни истински скъпи) с радост, удоволствие, възхищение и смисъл, ден след ден, и го правим по пътя към нашите цели, вместо да ги забавяме, докато не бъдат постигнати.

Правилният начин на живот е образ, който може да бъде постигнат, като живеем по-истински, по-съзнателно, по-радостно, по-благодарно. Ако разберете това и започнете да го практикувате, ще бъдете в състояние да постигнете целите си и да станете по-добра версия на себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама