Всяка сутрин е шанс да започнете живота си наново


Всяка сутрин е шанс да започнете живота си наново
Снимка: iStock/Guliver

Всеки ден е нов шанс. Всяка сутрин е нова възможност.

Много от нас планират да въведат значителни промени в живота си "от утре", "от понеделник", "от началото на месеца или годината"...

Ако мислите, че ще започна да ви разубеждавам по въпроса, казвайки нещо като: "Не е необходимо да чакате новата седмица, започнете веднага, в този момент!" - грешите. Аз също реших да направя сериозни и значителни промени в живота си и наистина започнах от определен момент, когато тялото и психиката ми бяха най-готови за това. Дали това е отказване от лош навик, започване на спорт, смяна на режим или работа и т.н.

И ето защо са нужни тези промени.

Целият ни живот на планетата Земя е подчинен на определени цикли и ритми. Това е естествено (Слънце, Луна, сезони), както и социално, поради живота в обществото (където, да речем, е обичайно да се работи от понеделник до петък, от 9 до 18).

Човек може да си представи деня си като малък модел от живота му. Артур Шопенхауер говори за това: "Всеки ден животът е миниатюрен: събуждането и изгряването са раждане, всяка свежа сутрин е младост, а заспиването е смърт". И тази фраза наистина има много голямо значение. Щом събуждането е ново раждане, защо да не почнем от сутринта... Тогава до обяд е най-активният период от живота на човек, неговата младост, набор от опит, творчество. Време е да започнете нещо ново или да промените нещо сериозно в живота.

Помнете, че "Всяка сутрин е една нова възможност да промените живота си към по-добро".

Подобна е ситуацията със седмичните и месечните цикли. Много от вас вероятно са забелязали, че производителността и активността в началото на седмицата растат, достигат своя максимум в средата на седмицата (сряда и четвъртък) и след това започват рязко да намаляват. През месеца – имаме подобна ситуация. За да използвате успешно "средната сила", е по-добре да започнете в самото начало на периода.

Всъщност идеално време за промени няма! Всеки сам решава кога се чувства достатъчно готов, за да започне по-добър живот. Въпросът е да не чакате постоянно до следващия понеделник! Няма по-подходящо време от сега!

И все пак запомнете: "Всяка сутрин е шанс да започнете живота си наново!"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама