Винаги помнете, че вашето добро сърце не е слабото ви място, а най-мощната ви сила


Винаги помнете, че вашето добро сърце не е слабото ви място, а най-мощната ви сила
Снимка: iStock

Оценявайте добрите хора в живота си, включително и себе си. Да си човек с добро сърце е истинска сила, а не слабост.

Съвременният свят на съперничество и конкуренция превръща човек в труден механизъм. Не е изненадващо, че при такива условия любезните хора започват да смятат себе си за слаби и използвани от другите. Докато обществото ги възприема като точно такива, те всъщност са смели, защото продължават да бъдат себе си. Човек с добро сърце винаги намира време за другите. За него проблемите на другите са важни както интелектуално, така и емоционално.

Хората с добро сърце са склонни да чувстват болката на целия свят, стоят будни през нощта и плачат заради страданието на близките. И това състрадание се разпростира дори и върху онези, които не го заслужават и просто използват добродушни хора за собствените си цели.

Едно от качествата на човек с добро сърце е способността му да прощава. И въпреки че понякога хората открито го използват, той все още се отрича от злото. Той просто прощава. Забравя грешките на другите и искрено казва: "Простих ти!"

Това може би изглежда абсурдно за повечето от нас, но любезният човек разбира: прошката му помага не само на хората около него, но и на самия него. Това показва емоционална зрялост и разбирането, че негодуванието ни изяжда отвътре. И чрез акта на прошката благородните хора добиват вътрешен мир. Това ги прави невероятно устойчиви.

ТИ СИ ЖЕНА, КОЯТО НЕ ДЪЛЖИ НИЩО НА НИКОГО

За човек с добро сърце понякога животът в този свят е много труден. Той трябва да се сблъска с провал, отхвърляне и манипулация. А засилената му емоционалност го кара да изпитва болката от всички тези неща, повече от другите хора. Но доброто сърце може само да се огъне, то никога не се чупи!

На любезните хора им отнема известно време да се излекуват, но те се адаптират към всичко. Няма значение какво ги кара да падат понякога, защото в крайна сметка те ще се издигнат със същото желание да продължат да носят на хората любов, състрадание и мир.

Да станеш добър ЧОВЕК означава да осъзнаеш, че уязвимостта изобщо не е слабост. Хората с добро сърце могат да търпят удар след удар, но винаги са готови да се издигнат отново.

Те жадуват щастие за себе си и за всички наоколо. Но най-важното е, че те гледат на живота с доброта, въпреки всичко, което им е приготвил. И това отново говори за тяхната сила и смелост.

Затова оценявайте добрите хора в живота си, включително и себе си! Да бъдеш човек с добро и меко сърце е мощна сила, а не слабост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама