Винаги поставяйте себе си на първо място


Винаги поставяйте себе си на първо място
Снимка: iStock

Да бъдеш безкористен и да поставяш нуждите на други хора над твоите, е добре до известна степен. Но когато това ви прави нещастни, подобна безкористност може да бъде патологична. Често нарцистичните личности искат да направите всичко за тях, но нищо за себе си.

Започвайки да мислите за себе си, вие само ядосате такива хора. Услугите ви са като наркотик, към който са се пристрастили. Отнемате следващата им доза и по този начин провокирате избухване на агресия.

Вероятно да започнеш да поставяш себе си на първо място наистина е проява на егоизъм. Но да си егоист също не е толкова лошо. Ако винаги действате безкористно, грижите ли се за себе си? Как може човек да бъде мил с друг човек, ако не може да прояви доброта към себе си?

Въпреки че това ще дойде като изненада за другите, кажете им истината: това е вашето лично решение и по никакъв начин не е свързано с тях.

Човек идва сам на този свят и пак сам ще си отиде. Затова винаги поставяйте себе си на първо място!

Изводът е, че нямате причина да се чувствате виновни за това, че действате в свои интереси и всеки, който не е съгласен, трябва да се примири с това.

ИСТИНСКА СМЕЛОСТ Е ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ ОТНОВО И ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА ЖЕВЕЕТЕ

Вие сте номер едно, просто не прекалявайте!

Да се ​​поставиш на първо място е нормално. Трябва да сте номер едно за себе си! Основното нещо - не забравяйте защо правите това: искате да се развиете като личност и да живеете по-добър и пълноценен живот, а не защото смятате, че сте над всички останали. Не казвайте това в очите на друг човек.

Започвайки да поставяте на първо място своите собствени нужди, можете да сте сигурни, че животът ви скоро ще се промени. Ще се грижите по-добре за себе си, ще можете да се концентрирате върху работа и почивка и ще се научите да се разбирате с хората много по-добре. Ще има такива, които се ядосват на вас, че отказвате и поставяте себе си на първо място, но такива хора вероятно все още не са разбрали стойността на живота ви.

Не се страхувайте да обичате и цените себе си и силно да декларирате нуждите си пред другите!

Това е вашият живот и сте дошли на този свят, за да живеете за себе си, а не за някой друг!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама