Всеки ден е специален - изживейте го!


Всеки ден е специален - изживейте го!
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте щастливци, ако имате възможността да изживеете и днешния ден. Много хора не могат да оценят това, което имат и не знаят как да се радват на живота. Ще ви кажем как да се събудите сутрин и да се насладите на новия ден. Понякога е много трудно, защото през цялото време мислите за многото проблеми... Но нищо не е толкова сложно, колкото си мислите.

За какво мислите, когато се събудите сутрин?

Например за свършената работа. Относно имейлите без отговор. За всички онези документи, които трябва да прегледате. За един куп домакински дела. Или за това как можете да целунете детето си, преди да го заведете на училище. Или как прегръщате любимия човек, който е с вас, всеки ден. Или нещо друго, което ще ви накара да се усмихнете? Айнщайн казва: "Най-важното решение от всички е дали живеем в приятелски или враждебен свят. Така че ваш дълг е да решите къде точно искате да живеете!".

И ако изберете да се радвате на днешния ден?

Тогава ще станете много по-толерантни, много по-малко раздразнителни. И ще започнете да приемате света наоколо такъв, какъвто е. Е, колата се е развалила – може би е било за добро. Пред вас се прави ремонт на една уличка и не можете да продължите по никакъв начин. Какво да направите? Възхищавайте се на вашия град. Така мислят позитивните хора/ Те се радват на всеки един ден от живота си. А негативното мислене ще ви развали настроението - дори една мисъл може да провали целия ви ден. Положителното мислене укрепва имунната система.

От какво трябва да се ръководите в позитивното мислене?

Не оценявайте нищо! Просто се наслаждавайте на момента, а не мислете кое е добро и кое лошо – само така ще намерите красота във всеки миг. Казвайки "Благодаря" на всички и за всичко, което правят, вие ще се почувствате по-добре. Общувайте с оптимистични хора: оптимизмът е заразен, всички знаят това много добре. И не забравяйте, че щастието е също толкова добър навик, колкото навикът да миете зъбите си.

ВИНАГИ ИМАТЕ ИЗБОР- ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ОТ ЖИВОТА СИ

Ами положителните утвърждения?

За положителните утвърждения и как те действат вече ви казахме много. Има хора, които вярват, че позитивното мислене се основава само на утвърждения, като по този начин води до самозаблуда. В това има малко истина - когато чакаме нещо радостно, то изведнъж се случва! Понякога може да се разочароваме, защото сме очаквали повече. Това значи, че най-голямо въздействие има нашата нагласа.  Да, можете да се настроите с положителни нагласи и тогава нещата ще са много по-красиви.

Надяваме се, че сте усвоили няколко от тези съвети и ще можете да се ръководите от тях в живота си, за да му се наслаждавате всеки ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама