Винаги имате избор - във всеки един момент от живота си


Винаги имате избор - във всеки един момент от живота си
Снимка: iStock/Guliver

Какво те задържа? Това е въпрос, който си задавах многократно и винаги след като не постигах желаното. Умът ми беше зает с различни луди надежди и стремежи, но в действителност имаше пропаст между моите намерения и действия.

След като прочетох десетки книги за личностното развитие и бизнеса, успях да разбера какво не е наред с мен. Сега знаех какво трябва да направя.

Какъв беше проблемът ми? Фактът, че не успях да завърша докрай работата, която започвах.

Преди няколко години едвам ставах от леглото сутрин. Винаги се чувствах уморена, едва имах енергия просто да бъда будна, но дори не можех излизам с приятели, да развия нови отношения или да изградя собствен бизнес.

Можем да кажем, че бях попаднала в спирала на низходящ импулс, изходът от който изискваше огромно количество сила на волята. Основната причина за проблемите ми, доколкото разбирам, беше липсата на самодисциплина.

Дефинирам самодисциплината като способността да правите това, което трябва да се направи, независимо дали го искате или не. Вярвам, че самодисциплината е единственото нещо, което ви дели от всичко, на което сте способни. И искам да ви разкажа за навик номер 1, разработен от мен, който ми позволи да развивам самодисциплина в най-кратки срокове, да се съсредоточа върху процеса на постигане на целта, а също така бързо да повиша настроението и енергийното си ниво.

НАЙ-ЧУВСТВЕНОТО ПИСМО НА ЕДНА БАБА ДО НОВОРОДЕНАТА Й ВНУЧКА

Тайната на самодисциплината

Представете си: най-накрая сте решили да започнете да се събуждате рано и настройвате аларма за 7 сутринта. На следващата сутрин алармата звъни и едва отваряте очи. В същото време вътрешен глас ви шепне, че е по-добре да махнете с ръка на всичко и да спите още няколко часа. Как се справяте с тази ситуация? Всичко ще зависи от вашето решение.

Когато успеете да станете от леглото в 7 сутринта, дори и да не се чувствате така, преодолявате емоциите си и показвате на мозъка си кой е отговорен.

Винаги имате избор - във всеки един момент от живота си. Изборът между това да направите крачка напред към растежа или обратно към комфорта. Тайната за развитието на военната самодисциплина е последователното приемане на решения, които ви движат напред в посока на растеж.

След толкова много години и неуспешни опити, стигнах до извода, че самодисциплината е единственото нещо, което отличава успеха от провала.

А вие какво избирате?

Това зависи само от вас!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама