Предизвикваме ви! Излезте от зоната си на комфорт и променете живота си


Предизвикваме ви! Излезте от зоната си на комфорт и променете живота си
Снимка: iStock/Guliver

Понякога трябва да правим неща, които не ни се струват толкова подходящи за нас и които ще ни извадят от зоната на комфорт. Само така можем да променим нещо в живота си.

1. Събудете се по-рано

В идеалния случай преди изгрев. Докато останалите спят, можете спокойно да се настроите за продуктивен ден в тишина. Отначало ще ви е трудно, но бързо ще свикнете. Замислете се колко допълнително време ще имате!

2. Вземете студен душ

Препоръчва се тази процедура да се провежда редовно и то рано сутринта, за подобряване на кръвообращението и състоянието на кожата, облекчаване на стреса и подобряване на настроението.

6 СТЪПКИ КЪМ ЩАСТИЕТО

3. Започнете сутринта с физическа активност

Сутрешната тренировка (дори и с по-леки упражнения) ще ви помогне да презаредите батериите си и можете да посветите вечерта с чиста съвест на други занимания.

4. Следете начина си на хранене

Инсталирайте приложението за броене на калории и водете дневник за храната си. Ще се изненадате от колко малко вещества се нуждае тялото ви и колко захар и мазнини консумирате. Яжте чисто месо и зеленчуци, опитайте се да намалите количеството на тестените продукти. И винаги слушайте тялото си!

5. Бъдете честни със себе си

Това вероятно е най-трудният, но и най-ценният навик. Направете списък с хора, на които имате какво да кажете - добри или лоши, и опишете чувствата си към тях с писма. Можете да предадете тези писма на някои и видите как това ще се отрази на отношенията ви. Помислете също какво сте изпитали, докато описвате своите чувства и емоции. Това е важно преживяване.

6. Отделете време за четене

Четенето на художествена литература ни прави по-умни, засилва емоционалната интелигентност и дори може да помогне в борбата със стреса и депресията. Затова... четете повече!

ЦЕННИ СЪВЕТИ ЗА ЕЖЕДНЕВНА МОТИВАЦИЯ

7. Практикувайте да говорите публично

Никога не знаете кога този опит може да ви е полезен. Самият тренировъчен процес ще подобри вашите комуникационни умения и ще ви даде увереност.

8. Следете разходите и се научете да спестявате

От авторемонт до чаша кафе - проследете всяка стотинка, изразходвана в продължение на няколко месеца, за да развиете навик съзнателно да се грижите за финансите си. И се опитайте да платите за всичко, което можете с пари в брой. Необходимостта физически да усетите парите в ръцете си и да се разделите с тях, ще ви накара да се замислите два пъти, преди да направите следващата си покупка. А навикът да пестите пари за дъждовен ден ще ви помогне повече от веднъж.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама