Правете това всяка сутрин и много скоро ще видите промяната


Правете това всяка сутрин и много скоро ще видите промяната
Снимка: iStock

Има 10 прости стъпки, които със сигурност ще променят живота ви към по-добро. Особено, ако имате време да ги завършите преди 10 часа сутринта.

На първо място, тези навици трябва да се придобият от хора, които трудно се събуждат сутрин и които трябва да получат още много „ 5 минути", за да станат от леглото. Когато ритуалите, за които ще ви разкажем, станат част от ежедневието ви, можете да се справите със стреса, да спите по-добре и да бъдете като цяло по-здрави - физически и психически. 10 неща, които трябва да направите преди 10 сутринта:

Пийте чаша вода веднага след като се събудите

Това ще овлажни тялото ви след сън и храносмилателните органи ще започнат да работят правилно. Ако искате да подобрите ефекта, добавете във водата чаена лъжичка ябълков оцет или малко лимонов сок.

Забравете за телефона

Проверката от леглото на новините в социалните мрежи не е добър начин да се освободите от стреса. Психолозите съветват да не гледате екрана на мобилния си телефон в продължение на поне час след събуждане. Има толкова по-хубави неща, които може да направите!

Кажете "Благодаря!"

Бъдете благодарни за всичко, което имате в живота: за семейството, приятелите, партньора, здравето, работата, която обичате ... Със сигурност можете да добавите още нещо към списъка. Това е добър начин да започнете деня и да го изпълнете със щастливи емоции.

Правете упражнения или танцувайте

Никой не може да ви накара да спортувате, но упражненията за разтягане трябва да са част от сутрешната ви рутина. Това ще ви събуди и ще повиши енергийното ви ниво. В краен случай включете любимата си музика и танцувайте! Ще е забавно.

Направете план за деня

Ако си направите план за деня още от сутринта, ще разберете коя задача е най-важна за вас. По този начин ще ви бъде по-лесно да изпълните всички задачи, особено ако първо се заемете с най-важните и трудни.

Включете музиката

Любимата ви музика ще ви развесели рано сутринта. Пуснете си някоя хубава песен и се насладете.

Закусете

Здравословната закуска ще засили метаболизма ви и ще ви даде достатъчно енергия за останалата част от деня.

Почистете езика си

Когато миете зъбите, не забравяйте да почистите и езика си. Благодарение на тази процедура дъхът ви също ще бъде по-свеж.

КАК ДА УВЕЛИЧИТЕ НИВАТА НА ОКСИТОЦИН В ОРГАНИЗМА

Вземете душ

Топлата вода ще ви събуди, а също така "активира" кръвообращението в тялото, стимулирайки отделянето на натрупаните токсини.

Усмихнете се на себе си пред огледалото

Това просто и дори забавно упражнение ще ви помогне да се почуствате по-добре и да подобрите отношенията не само със себе си, но и със света около вас. Щастливите хора определено са по-симпатични от тези, които ходят с мрачно лице по цял ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама