Въпросите, които да си зададем в края на 2018


Въпросите, които да си зададем в края на 2018
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено в края на годината си правим равносметка. В никакъв случай обаче не трябва да се самосъжалявате, да мислите какво не сте постигнали, какво сте загубили и т.н. Вместо това оценете колко много сте спечелили и на какво ви е научила тази година. Ето и няколко неща, за които трябва да помислите на прага на 2019.

1. Кои са трите неща, които направих за близките ми?

Помислете за доброто, което сте направили за околните. Не е нужно да става въпрос за материална помощ например, достатъчно е само да сте ги дарили с много любов и да сте били техният повод за усмивка в труден момент.

2. С кое се гордея?

Във всеки период от време имате възходи и падения. Замислете се кой е най-големият ви възход тази година, кое е нещото, заради което се гордеете от себе си. Помислете какво сте постигнали и си поставете за цел да го надграждате през 2019.

3. Кое от 2018 ще запомня завинаги?

Няма как да нямате поне един незабравим спомен с близките си. Опитайте се да не мислите за неприятните моменти, които естествено също ще останат в съзнанието ви. Замислете се за невероятните неща, които са ви се случили.

4. Какво от наученото през тази година ще ми бъде най-полезно през новата?

Не забравяйте, че всяка грешка е урок. След като сте направили няколко грешки и сте се поучили от тях, помислете – кой от тези уроци ще ви бъде най-нужен през 2019? Ще повторите ли грешките си или ще внимавате повече?

5. Кои са целите ми за следващата година?

Няма как да започнете новата година без да имате цели, които да постигате през цялото това време. Определете кои са вашите и направете всичко възможно те да станат реалност. Направете си план как точно да ги реализирате и се борете за успеха си.

6. Какво трябва да променя в себе си през новата година?

Има поне едно нещо, за което сте осъзнали, че грешите. Помислете много внимателно кое е то и дори може да си го запишете някъде. Опитайте се да го промените през новата 2019 година.

7. Кои са трите прилагателни, които най-точно описват изминалата година?

Определете кои са, но в никакъв случай не включвайте негативни думи. Опитайте се по възможно най-позитивен начин да пресъздадете изминалата година. Не се съдете, ако сте допуснали грешки. Не страдайте, ако сте преживели раздели. Просто приемете нещата такива, каквито са. Започнете новата година с усмивка.

8. Кой човек ми повлия най-силно през 2018?

Определете човека, който ви е променил по някакъв начин или е преобърнал живота ви. Дори да го свързвате с негативни емоции, се опитайте да извлечете най-доброто от случилото се.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама