Асунта Мареска: "Малката кукла" на мафията в Неапол


Асунта Мареска: "Малката кукла" на мафията в Неапол
Снимка: Instagram

Асунта Мареска, невероятна красавица според различни източници, е родена през 1935 г. в страховито италианско семейство в Кастеламаре – градче, близо до Неапол.

Любовно хроники: Златан Ибрахимович и Хелена Сегер

Наричана „Pupetta“ или „малка кукла“, заради външния си вид, Асунта е закърмена с повелите на престъпния клан. Баща ѝ е Винченцо Мареска е водещ местен бос и патриарх на фамилията, наричана “Lampitelli“, заради светкавичните си умения с хладни оръжия.

Младата Мареска не прави изключение и редовно в училище е одумвана и наказвана, че вади нож на съучениците си. Тази репутация не пречи на Асунта да остане в центъра на вниманието. На 19 печели местен конкурс за красота и привлича вниманието на мъжа, който ще промени съдбата ѝ - Паскуале Симонети, известен също като „Големият Паскуале от Нола“, град близо до Неапол. Той е нещо като съвременен „концесионер” - фиксира цените на плодовете и зеленчуците на местния пазар, но и пренася стоки в и извън града.

Сватбата им е голямо, пищно тържество, но уви, щастието на двойката не продължава дълго. Скоро след сватбата Асунта забременяла. Но професионалните проблеми на Симонети го преследват – той е ядосал някои местни търговци, включително мъж на име Антонио Еспозито. През 1955 г. Еспозито наема убиец, за да се отърве от Паскуале.

Младата вдовица, носеща първото им дете, е обезумяла. Но тя се справя с мъката си с насилие. Бременна в 7-ми месец тя застрелва Еспозито с 29 куршума посред бял ден!„Убих от любов!“ Мареска казва пред съда. „И ако съпругът ми се върне към живота и те го убият отново, пак ще направя същото.“

Съдът избухва в аплодисменти и Мареска става мигновена знаменитост, отивайки в затвора. Въпреки че получава присъда от 10 години, Асуна Мареска излежава само няколко години, отглеждайки сина си вътре. Тя никога не спира да работи за Камора и в действителност пресата я нарича „Мадам Камора“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама