Беате Узе: Пилот, предприемач и създателка на секс империя


Беате Узе: Пилот, предприемач и създателка на секс империя
Снимка: Instagram

Беате е родена през 1919 година като най-малкото от 3 деца във ферма във Варгенау, Източна Прусия. Родителите ѝ никога не се притеснявали да говорят с децата си за секс. След години тя споделила, че е лесно да се научат тези неща, живеейки във ферма: „Имахме 140 крави. Биковете се качваха върху кравите и малко по-късно се появяваше теле. Така че възприемахме сексуалните контакти в природата съвсем различно от начина, по който градските деца ги познаваха."

Повлияна от трансатлантическия полет на Чарлз Линдберг през 1927 година, Беате започва доживотна мания по самолетите. Въпреки първоначалните протести, родителите ѝ финансират обучението ѝ за пилот и тя получава лиценза си на 18-годишна възраст.

ЕСТЕР ЛАХМАН: КУРТИЗАНТКАТА, СЪЗДАЛА НАЙ-ЛУКСОЗНИЯ ХОТЕЛ В ПАРИЖ

По-късно Беате се омъжва за своя инструктор по летене Ханс Узе. Двамата са извикани в Луфтвафе, където управляват различни бойни самолети на фронта. В свободното си време Беате работи като каскадьор за филмова компания в Уфа, замествайки мъжки звезди като Рене Делтген и Ханс Алберс.

 

След като съпругът ѝ е свален със своя изтребител през 1944 година, Беате бяга от Берлин с двегодишния си син Клаус с двумоторен самолет. 5 години по-късно се среща с втория си съпруг, бизнесменът Ернст Валтер Ротермунд, на нудистки плаж. Любовта пламва, а тя дава плод на двама сина. 23 години по-късно Ернст и Беате се развеждат.

След края на войната, Беате се превръща в предприемач, макар и малко незаконен. Тя продава презервативи на неженени двойки (все още забранени от властта през 50-те години на миналия век), както и хранителни добавки за подобряване на потентността, които отново били незаконни. Срещу нея има повече от 2000 съдебни производства, въпреки че тя е загубила само едно дело. В края на 50-те години няколко от нейните магазини са изгорени от протестиращи в консервативна Бавария.

След падането на Берлинската стена през 1989 година тя се възползва от сексуално освободените източни германци и бързо разширява бизнеса си на изток. Успехът ѝ е наистина главоломен с годишен оборот от 95 млн. лири на фондовата борса във Франкфурт. Създава и първия в Германия еротичен телевизионен канал, отваря секс магазини по магистралите и създава един от първите онлайн магазини.

Беате цял живот настоява, че се занимава с еротика, но нейният прагматизъм към секса несъмнено бил необходим в следхитлеристка Германия, която имала много да се учи. Години наред нацистката теория учила, че контрацепцията е най-голямото зло и дори в края на 50-те години много мъже все още вярвали, че е по-хигиенично да се прави секс с блондинка, отколкото с тъмнокоса жена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама