Любовни хроники: Мария Статулова и Димитър Радичков


Любовни хроники: Мария Статулова и Димитър Радичков
Снимка: Facebook

Мария Статулова е една от най-талантливите български актриси, играла на една сцена с Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Невена Коканова, Катя Паскалева и редица други родни легенди.

Тя е омъжена за Димитър Радичков, режисьор, бивш директор на университетското издателство към Софийски университет и син на големия писател, драматург и сценарист Йордан Радичков.

Любовни хроники: Дони и Нети

Двамата за първи път се срещат в родния град на Мария, Бургас, но любовта им пламва малко по-късно в Сатиричния театър в София. Там актрисата се озовава по покана на режисьора Милен Киселов, ч ийто асистент е именно Димитър. Завръзката на техните отношения се оказва един портокал, който младият Радичков подарил на българската актриса.

След тази случка Радой Ралин започнал да нарича Мария „българската Грета Гарбо“, тъй като Грета била известна с факта, че често държала портокал. Когато започнали своята любов, Мария живеела на тавана на писателката Рада Александорва. Един ден Митко пристигнал в малкото помещение с четка за зъби и останал. На сватбата пък им кумували Стоянка Мутафова и Милен Киселов.

В писателските среди открай време се говори, че покойните вече Йордан Радичков и жена му Сузи недолюбвали снаха си и дори заявили пред нотариус, че не желаят тя да живее в дома им. Но по зла ирония на съдбата именно Статулова сега се шири в апартамента им на ул.“Оборище“ заедно със съпруга си Димитър Радичков и двете им деца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама